Un profesor japonez care a câștigat Premiul Nobel în 2016 a dezvăluit dieta care ți-ar putea schimba viața. Sfaturile cercetătorului pentru un stil de viață sănătos.
Yoshinori Ohsumi este un cercetător japonez specializat în biologie celulară și a devenit celebru în toată lumea după ce a descoperit un principiu alimentar care poate ajuta la pierderea kilogramelor în plus, precum și la regenerarea celulară.
Metoda cercetătorului a fost una de succes la nivel mondial. Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină în 2016.
Dieta japonezului ajută nu doar la slăbit, ci și la protecția împotriva cancerului de piele, precum și la tensiunea arterial. Mai mult, metoda ajută la scăderea riscului cancerului de sân.
Cercetătorul japonez a descoperit mecanismul prin care celulele își distrug și își reciclează propriul conținut, lucru care ar putea duce la o înțelegere mai bună a unor boli cum ar fi cancerul, diabetul de tip 2 sau Parkinson.
Dieta pe care a propus-o Yoshinori Ohsumi prevede creșterea perioadei în care resimțim senzația de foame, cu ajutorul căreia celulele reciclează ceea ce este vechi și inutil și reîntineresc. Procesul este numit autofagie, cunoscut și ca post intermitent.
Mai exact, autofagia este procesul prin care celula eukariotică își poate recicla o parte a conținutului ei. Cu alte cuvinte, componentele celulare se degradează și se regenerează singure.
Ohsumi a descoperit 15 gene esențiale pentru autofagie. Descoperirile sale duc la o nouă înțelegere prin care celula își reciclează conținutul. Procesul este de o mare importanță în numeroase procese fiziologice, precum adaptarea la înfometare sau răspunsul la infecții.
Mutațiile genelor responsabile pentru autofagie pot provoca boli. Procesul are legătură inclusiv cu cancerul și cu bolile neurologice, după cum a mai arătat cercetătorul, notează antena3.ro.
Potrivit cercetărilor efectuate în 2016, cei care mănâncă între orele 8.00 și 20.00 sunt mai predispuși la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între 8.00 și 14.00.
Riscul de a dezvolta diabet, anemie sau obezitate este mai mic atunci când fereastra alimentară a mai restrânsă, conform cercetătorului. Această fereastră are mai multe beneficii, cum ar fi protecția împotriva luminii UV, a cancerului de piele şi încetinirea procesului de îmbătrânire.
De asemenea, aceasta ajută la scăderea riscului de cancer la sân, tensiune arterială și riscul bolilor de inimă. Un alt beneficiu este faptul că fereastra alimentară poate crește calitatea somnului.
Cercetătorul are patru sfaturi pentru a urma această dietă. În primul rând, este recomandat să iei micul dejun la 30-60 de minute după trezire.
Un alt sfat de care trebuie să ții cont este să începi lucrul la 2-3 ore după trezire. La micul dejun trebuie să mănânci mai consistent decât la prânz.
În final, trebuie să reduci fereastra alimentară trebuie redusă la 6-8 ore, fără a schimba numărul de calorii.