Life

Ce mesaj îți transmite, de fapt, câinele când te linge. Trei explicații la care nu te aștepți

Ce mesaj îți transmite, de fapt, câinele când te linge? Există trei explicații la care probabil nici măcar nu te-ai fi așteptat.
15.03.2024 | 11:01
Ce mesaj iti transmite de fapt cainele cand te linge Trei explicatii la care nu te astepti
Ce mesaj îți transmite, de fapt, câinele când te linge. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ce vrea să îți transmită câinele când te linge? Dacă animalul tău de companie are acest obicei frecvent, e bine să știi care e explicația. S-ar putea să te surprindă cu adevărat.

Ce mesaj îți transmite, de fapt, câinele când te linge

Câinii au numeroase obiceiuri care pot fi destul de greu de înțeles pentru noi. Iar același lucru se întâmplă și în cazul pisicilor. Poate câinele tău sapă mult în curte ori poate latră destul de des.

ADVERTISEMENT

Fiecare gest are însă și o explicație. Iar ca să îți cunoști mai bine animalul de companie, este bine să știi ce îți transmite. El poate comunica foarte ușor cu tine prin anumite gesturi.

Înainte de toate menționăm faptul că nu vorbim despre un lins obsesiv, fără oprire. În cazul unei astfel de situații, poate fi vorba despre dureri, dar și alte lucruri mai grave, așa că e nevoie să mergi la medicul veterinar.

ADVERTISEMENT

Revenind, deci, ce mesaj își poate transmite câinele când te linge? În primul rând poate să îți arate afecțiunea. El poate avea o legătură puternică cu tine, iar lingerea e modalitatea în care își arată dragostea, la fel cum oamenii pot îmbrățișa sau săruta pe cineva la care țin.

În plus, câinii își pot linge oamenii ca o modalitate de a întări legăturile sociale, deoarece lingerea poate fi un semn de supunere și încredere. Un medic veterinar confirmă faptul că atunci când te linge câinele, înseamnă că este fericit.

ADVERTISEMENT

“Câinii folosesc adesea acest comportament pentru a comunica cu oamenii. Lingerea poate fi un semn de iubire și se întâmplă adesea atunci când câinii sunt fericiți sau emoționați. Acesta este motivul pentru care s-ar putea să primești o mulțime de sărutări atunci când te întorci acasă”, a spus Dr. Alex Schechter, fondator și medic veterinar la Burrwood Veterinary.

Ce semnifică acest gest al animalului tău de companie

Din ce alte motive te linge câinele tău? Poate să vrea să te curețe, mai adaugă medicul veterinar. ”Când câinii ling oamenii, poate fi o modalitate de a îndepărta murdăria și resturile de pe piele sau de pe păr, precum și un semn de grijă și atenție”, a completat acesta.

ADVERTISEMENT

Mai există și o altă semnificație a acestui gest. Este posibil ca în realitate, câinele tău să vrea să îți comunice ceva. De exemplu, te poate linge pentru a semnala că vrea mâncare sau apă ori că trebuie să iasă afară.

De asemenea, există și posibilitatea în care câinele tău are nevoie de mai multă atenție. Ți s-a întâmplat însă să fii trist, iar câinele tău să înceapă să te lingă? Acest gest este unul de empatie, potrivit thisdogslive.co.

Mai exact, spune medicul veterinar, câinele își dă seama probabil și s-ar putea să te lingă pentru a te face să te simțiți mai bine. Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins au descoperit că mulți câini sunt foarte sensibili la suferința stăpânului lor și vor încerca să își “salveze” omul.

Iat o ultimă semnificație este cea potrivit căreia pur și simplu cred că ai un gust bun. „Câinii ne ling uneori și pentru că își dau seama că am gătit. S-ar putea să avem firimituri sau resturi de mâncare pe mâini”, menționează la rândul său medicul veterinar Holmboe.

ADVERTISEMENT