Life

De ce câinele te mușcă atunci când te joci cu el. Explicația e surprinzătoare

De ce câinele te mușcă atunci când te joci cu el. Este o explicație surprinzătoare. Ce detaliu ar trebui să știe toți stăpânii.
01.01.2024 | 09:00
De ce cainele te musca atunci cand te joci cu el Explicatia e surprinzatoare
De ce câinele tău te mușcă atunci când te joci cu el. Sursa foto: Unsplash/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Poate ai observat că, de multe ori, câinele te mușcă în timp ce te joci cu el. Care este, de fapt, explicația acestui comportament? Nu este deloc ceva neobișnuit, dar e bine ca stăpânii să fie atenți la anumite semnale.

Motivul pentru care câinele te mușcă atunci când te joci cu el

Câinii sunt animale de companie foarte dorite de oameni datorită loialității lor față de stăpân, dar și a faptului că oferă multă afecțiune și își pot face stăpânii să se simtă mai bine atunci au zile mai rele.

ADVERTISEMENT

Deși ai crede că poți dresa ușor câinii, sunt anumite comportamente pe care oamenii nu le înțeleg. Chiar dacă e cel mai bun prieten al omului, câinele poate avea anumite gesturi în timpul jocului.

Când sunt mici, câinii au obiceiul de a mușca atât stăpânii, cât și pe alți căței. De multe ori, gestul apare din dorința animăluțului de a se juca, ceea ce e perfect normal.

ADVERTISEMENT

Atunci când se joacă, este normal ca un câine să muște și chiar să latre, atâta timp cât rămâne blând și prietenos. Atâta timp cât animalul tău de companie nu te rănește, nu este nimic greșit, însă trebuie să identifici semnele unui comportament agresiv.

În timp ce se joacă, mulți câini obișnuiesc să mârâie, dar acest obicei nu este neobișnuit. În schimb, atunci când mârâitul este însoțit de alte gesturi agresive, poate fi vorba despre o problemă de comportament. Dacă este doar mârâit simplu, atunci câinele tău doar se joacă.

ADVERTISEMENT

Unii câini de talie mică cu obiceiul de a ataca picioarele dintr-o dorință de prădător, însă o pot face, pur și simplu, ca pe ceva distractiv pentru ei, notează midogguide.com. La fel cum alți câini urmăresc diverse obiecte sau alte animale, unii sunt mai atrași de a mușca picioarele stăpânilor.

Ce să faci dacă patrupedul te mușcă prea tare

Pentru ca animalul să nu devină prea agresiv și plin de adrenalină, e bine să iei pauze atunci când te joci cu el. Chiar dacă are multă energie, nu trebuie să-l obișnuiești cu prea mult timp de joacă.

ADVERTISEMENT

În plus, dacă te mușcă prea tare, poți scoate un sunet “Au!” ascuțit și să-ți retragi mâna. Dacă faci asta, patrupedul știe că nu este bine ce face și se va opri. Poți, de altfel, să-l dresezi cu diverse comenzi, cum ar fi “Nu ai voie!” atunci când mușcă.

Pentru a nu apărea probleme, joaca animăluțului tău trebuie supravegheată cu atenție. O jucărie pe care să o muște poate fi de mare ajutor pentru câinele tău.

Câinii nu își mușcă doar stăpânii, ci și propriile picioare sau alte părți ale corpului. Nu este un comportament neobișnuit, după cum spun specialiștii.

Cu toate acestea, dacă vezi că animalul își mușcă în exces părți din corp, atunci ar putea fi o problemă. Pentru a putea afla cauza, cel mai bine este să consulți un specialist, mai ales dacă zona mușcată este iritată, inflamată sau roșie.

ADVERTISEMENT