Life

Ce moștenire a primit o badantă de la o pensionară de 95 de ani pe care a îngrijit-o. Când a fost citit testamentul, a crezut că e o glumă

O badantă care a îngrijit una dintre cele mai bogate pensionare dintr-un oraș italian a avut o surpriză uriașă în momentul în care bătrâna a murit și a primit o avere.
30.03.2024 | 09:32
Ce mostenire a primit o badanta de la o pensionara de 95 de ani pe care a ingrijito Cand a fost citit testamentul a crezut ca e o gluma
O pensionară i-a lăsat o avere de milioane de euro badantei sale / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Scandal uriaș în Italia din cauza unei badante și a testamentului prin care a moștenit o avere. O femeie de 95 de ani a decis să îi lase toată averea femeii care a îngrijit=o, drept răsplată pentru devotamentul care i-a fost arătat. Desigur, rudele bătrânei s-au înfuriat.

O avere de milioane de euro pentru badantă

O femeie de 95 de ani, una dintre cele mai bogate persoane din Ancona, regiunea italiană Marche, și-a lăsat averea badantei. Decizia, statuată testamentar, a provocat o adevărată furtună în familia pensionarei, iar rudele ei au decis să o dea în judecată pe femeia care a îngrijit-o.

ADVERTISEMENT

Averea, de ordinul milioanelor de euro, ar consta în proprietăți imobiliare, polițe de asigurare, dar și conturi doldora de bani. De aceea, de altfel, rudele pensionarei de 95 de ani au decis să apeleze la autorități și au făcut o serie de acuzații grave la adresa badantei și a iubitului acesteia.

Printre altele, susțin acuzatorii, badanta a manipulat-o pe bătrână să se izoleze de familia ei. Îngrijitoarea ar fi reușit să facă asta de-a lungul pandemiei de COVID și pe fondul restricțiilor de circulație ar fi profitat la maximum de naivitatea pensionarei putred de bogate.

ADVERTISEMENT

Mai mult, susțin nemulțumiții, a făcut-o pe bătrână să îi ofere acces la conturi, iar de acolo ar fi extras deja mai bine de jumătate de milion de euro pe care îngrijitoarea l-ar fi trimis copilului. În plus, regulat, ar fi extras sume mari de bani, în numerar, de pe cardurile femeii.

Desigur, nu doar badanta este acuzată că a profitat de femeie, ci și iubitul acesteia. Iar cei doi, de-a lungul timpului, au făcut-o pe femeie să se întoarcă împotriva rudelor. Iar bătrâna, susține Rotalianul, și-ar fi acuzat propriile rude de hărțuire.

ADVERTISEMENT

Rudele se războiesc cu badanta, dar și cu banca

Rudele pensionarei au reclamat că, badanta și iubitul ei au convins-o pe bătrână să le doneze casa în care locuia. Apoi, i-ar fi cerut să le emită un cec de 350.000 de euro. Abia după, femeia ar fi decis să o facă pe îngrijitoarea ei singura beneficiară a testamentului.

Dar nemulțumiții nu se judecă doar cu badanta care a moștenit o avere. Ei au cerut să fie anchetați și avocatul care a întocmit testamentul, dar și funcționarul bancar care l-a respectat. Cel de-al treilea acuzat, contabilul pensionarei, nu mai poate fi cercetat, la rândul lui încetând din viață.

ADVERTISEMENT

Procesul este cu atât mai complicat cu cât rudele trebuie să convingă judecătorii că pensionara nu știa ce face. Dar, susține apărarea, doi medici au confirmat că femeia avea capacitate deplină de exercițiu în momentul în care și-ar fi făcut testamentul. Audierile în acest caz care a scandalizat comunitatea vor avea loc pe 21 mai.

ADVERTISEMENT