Sport

Ce ne-am face fără VAR?! Arbitrul Adrian Cojocaru, aproape de o gafă incredibilă în Universitatea Craiova – FC Voluntari

Universitatea Craiova s-a impus pe teren propriu, scor 2-1, în fața celor de la FC Voluntari, în etapa cu numărul 27 din SuperLiga.
26.02.2024 | 22:11
Ce neam face fara VAR Arbitrul Adrian Cojocaru aproape de o gafa incredibila in Universitatea Craiova  FC Voluntari
Arbitrul Adrian Cojocaru, aproape de o gafă incredibilă în Universitatea Craiova - FC Voluntari. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a reușit să câștige toate cele trei puncte în duelul cu FC Voluntari, scor 2-1, în etapa 27 din SuperLiga. Astfel, elevii lui Petev urcă pe poziția a patra în clasament.

Adrian Cojocaru, aproape de o gafă incredibilă în Universitatea Craiova – FC Voluntari

Scorul putea să fie modificat chiar în finalul meciului. La ultiuma fază, arbitrul Adrian Cojocaru a dictat un penalty pentru FC Voluntari, la un presupus fault al portarului Laurențiu Popescu asupra lui Carnat.

ADVERTISEMENT

Reluările au arătat că Popescu nici nu îl atinsese pe jucătorul ilfovean, iar Lucian Rusandru și Vasile Marinescu, oficialii din camera VAR, au intervenit. Cojocaru a fost chemat să revadă faza și a schimbat decizia inițială.

Universitatea Craiova a obținut astfel victoria, iar elevii lui Petev au urcat pe locul 4 în ierarhia SuperLigii, fiind la 16 pucte de liderul FCSB și la 5 puncte de UTA Arad, ocupanta primului loc care duce în play-out.

ADVERTISEMENT

De ce Nicușor Bancu n-a fost eliminat în prima repriză cu Voluntari

În minutul 24, Nicușor Bancu a comis un fault din poziția de ultim apărător, asupra lui Carnat. Fundașul l-a împins pe jucătorul ilfovean, dar arbitrul Adrian Cojocaru a considerat că nu se impune un ”roșu”, arătându-i cartonașul galben.

La finalul primei reprize, Marius Avram a analizat faza și a declarat că Adrian Cojocaru a luat decizia corectă. Fostul ”central” a făcut o comparție cu faza în care Nana Antwi a primit cartonașul roșu în meciul FCSB – FC Botoșani 3-2.

ADVERTISEMENT

Arbitrul de la Universitatea Craiova – FC Voluntari, acuzat de Mihai Rotaru de “act criminal” în trecut

În trecut, Adrian Cojocaru a fost acuzat de Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, de ”act criminal”. Această declarație venea în contextul în care arbitrul condusese duelul dintre Universitatea Craiova și UTA Arad, din sezonul 2021-2022, pierdut de olteni cu scorul de 0-1.

În acest sezon, cu Adrian Cojocaru la centru, formația din Bănie a reușit să învingă CFR Cluj (1-0) și FC Voluntari (2-1), a pierdut cu FCSB (3-0) și a remizat în meciul tur cu FC Voluntari (0-0).

ADVERTISEMENT