Sport

De ce Nicușor Bancu n-a fost eliminat în prima repriză cu Voluntari comparativ cu faza “roșului” primit de Nana Antwi de la FCSB: “Mă bucur că a apărut această fază”

Universitatea Craiova și FC Voluntari se întâlnesc în epilogul etapei cu numărul 27 a SuperLigii României, pe stadionul Ion Oblemenco.
26.02.2024 | 21:29
De ce Nicusor Bancu na fost eliminat in prima repriza cu Voluntari comparativ cu faza rosului primit de Nana Antwi de la FCSB Ma bucur ca a aparut aceasta faza
De ce Nicușor Bancu n-a fost eliminat în prima repriză cu Voluntari comparativ cu faza "roșului" primit de Nana Antwi de la FCSB. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova – FC Voluntari este partida care încheie etapa cu numărul 27 din SuperLiga. Oltenii vin după un egal pe terenul lui FC Botoșani, scor 2-2, în timp ce elevii lui Nicolae Dică au fost învinși acasă de UTA Arad, scor 0-1.

Fază controversată în meciul Universitatea Craiova – FC Voluntari! Verdictul lui Marius Avram

În minutul 24 al partidei, Nicușor Bancu a comis un fault la marginea careului oltenilor, asupra lui Carnat. Internaționalul român l-a împins pe jucătorul ilfovean pentru a evita ca acesta să scape singur cu portarul.

ADVERTISEMENT

Arbitrul Adrian Cojocaru a considerat că Bancu trebuie sancționat doar cu un cartonaș galben, în ciuda faptului că jucătorii lui FC Voluntari cereau arătarea unui cartonaș roșu.

La finalul primei reprize, fostul ”central” Marius Avram a analizat faza și a declarat că Adrian Cojocaru a procedat corect în acest caz. Avram a făcut o comparție cu faza în care Nana Antwi a primit cartonașul roșu în duelul dintre FCSB și FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

”Mă bucur că a apărut această fază, deoarece așa putem arăta diferențele. O să încep cu faza de la meciul celor de la FCSB. Aș vrea să vă uitați unde se afă mingea în momentul faultului. În acea fază, mingea se afla la un metru în fața jucătorului de la FC Botoșani și putea intra clar în controlul ei.

În schimb, la faza din această seară, mingea este undeva în aer, în spatele jucătorului, venind în zona capului în momentul în care este împins de către Bancu.

ADVERTISEMENT

Unii pot zice că putea să intre în controlul balonului, alții pot zice că nu putea. În ceea ce arbitrii primesc de la FIFA și de la UEFA, acest gen de fază este prezentată ca o fază în care nu se dă cartonaș roșu”, a declarat Marius Avram la Digi Sport.

marius avram
Marius Avram, în timp ce compara cele două faze la Digi Sport

 

Gol rapid în Universitatea Craiova – FC Voluntari!

Universitatea Craiova a început bine partida din Bănie, și a deschis scorul încă din minutul 7. Ștefan Bairam și-a trecut numele pe tabelă, după o centrare perfectă venită din flancul stâng, de la Houri.

ADVERTISEMENT

Un minut mai târziu, FC Voluntari a avut prima fază periculoasă la poarta oltenilor, Dumiter chiar reușind să marcheze, dar golul a fost anulat pe motiv de offside.

ADVERTISEMENT