News

Ce noutăți aduce viitorul iPhone 13. Tehnologiile Samsung joacă un rol important pentru telefon

04.05.2021 | 18:50
Ce noutati aduce viitorul iPhone 13 Tehnologiile Samsung joaca un rol important pentru telefon
ADVERTISEMENT

Conform calendarului clasic Apple. noul iPhone 13 ar urma să fie lansat în toamna lui 2021. Noul smartphone beneficiază din plin de tehnologii Samsung, cel mai important fiind ecranul.

Deși sunt mare rivale în piața smartphone-urilor, Samsung și Apple colaborează destul de mult în culise. Compania americană recunoaște anumite superiorități ale componentelor sud-coreene, iar ecranele de telefoane sunt un capitol la care Samsung excelează cu adevărat.

ADVERTISEMENT

Și în 2021, Apple merge pe mâna Samsung în ceea ce privește ecranul noului iPhone 13. Odată cu această nouă generație de smartphone-uri, iPhone-urile vor avea ecrane cu rată de refresh 120 Hz.

De asemenea, Apple va folosi tehnologa LTPO (oxid policristalin la temperatură joasă), în loc de LTPS, pentru a ajunge la acea rată de refresh. Curios este însă cât de mult se bazează Apple pe Samsung pentru a reuși ce și-a propus.

ADVERTISEMENT

Informațiile apărute în presa coreeană arată că Samsung Electro-Mechanics va fi furnizorul cheie de plăci de circuite imprimate rigide-flexibile (RFPCB) pentru duoul iPhone 13 Pro. De asemenea, Samsung va fi și furnizor exclusiv pentru panourile OLED LTPO, esențiale pentru atingerea ratei de împrospătare de 120 Hz. Producția acestor panouri ar urma să înceapă în iulie.

Ecrane mai performante, consum al bateriei mai redus

Conform unui alt raport din piață, cu toate că iPhone 13 Pro va avea un ecran OLED de 120 Hz, telefoanele vor consuma cu 15-20% mai puțină baterie.

ADVERTISEMENT

După cum știi deja, setarea telefonului pe modurile de 90 sau 120 Hz consuma mult mai rapid bateria. Pentru a rezolva acest aspect, panourile LTPO OLED folosite pe telefoane ca Samsung Galaxy S21 Ultra folosesc o tehnologie numită rată de împrospătare adaptabilă, care ajustează automat rata de refresh.

De exemplu, în timp ce citești un text, rata de refresh scade la 1-5 Hz, în timp ce ajunge la 60 Hz când te joci și poate trece peste această valoare, dacă te joci un joc sau te uiți la un clip video ce are o rată de refresh mai mare de atât.

ADVERTISEMENT

Apple cunoaște deja această tehnologie. O strategie similară a fost implementată deja pe Apple Watch, pentru a reduce la minimum consumul de baterie odată cu introducerea unei funcții de tip always-on, notează pocketnow.com.

Alte informații din piață sugerează că Apple va renunța, în sfârșit, la decupajul ecranului, odată cu iPhone 13. Se pare că piesele ce compun Face ID au fost micșorate și rearanjate, astfel că nu mai e nevoie de atât de mult spațiu pe ecran pentru a le găzdui. De asemenea, camera de selfie-uri a fost mutată în partea dreaptă a ecranului.

Modelele iPhone 13 și 13 Mini vor avea ecrane OLED clasice, de 60 Hz.

ADVERTISEMENT
Tags: