Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce nu a înțeles Sorin Cârțu la jocul lui Mitriță în Craiova – FCSB 0-3. „Îi chema pe toți în careu”

Deciziile lui Alex Mitriță din derby-ul Universitatea Craiova - FCSB, scor 0-3, i-au lăsat câteva semne de întrebare lui Sorin Cârțu.
31.01.2024 | 12:04
Ce nu a inteles Sorin Cartu la jocul lui Mitrita in Craiova  FCSB 03 Ii chema pe toti in careu
Ce nu a înțeles Sorin Cârțu la jocul lui Mitriță în Craiova – FCSB 0-3. „Îi chema pe toți în careu”. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a comentat evoluția lui Alex Mitriță din înfrângerea cu FCSB, iar legenda „alb-albaștrilor” a rămas nelămurit în legătură cu câteva decizii pe care mijlocașul le-a luat. Acesta nu înțelege de execuțiile de la fazele fixe ale Universității Craiova pe care le-a ales „Piticul atomic”.

Ce nu a înțeles Sorin Cârțu la jocul lui Mitriță în Craiova – FCSB 0-3. „Îi chema pe toți în careu”

Sorin Cârțu nu a mai rezistat după 0-3 cu FCSB și a lansat un verdict dur despre Ivaylo Petev. „Sorinaccio” este de părere că Alex Mitriță nu a luat cele mai inspirate decizii în derby și nu a înțeles de ce chema stoperii în careu, deși acesta prefera să tragă direct pe poartă.

ADVERTISEMENT

„Sunt momente în timpul jocului când ia și el acțiunile pe cont propriu și atunci dacă ar juca cu pasă la alt coechipier, cum a fost și aseară. Au fost niște situații când a preferat să ia acțiunea pe cont propriu decât să îi paseze lui Markovic sau la un coechipier mai bine plasat sau care intrase pe un anumit culoar.

Nu mi-a plăcut cum a tratat fazele fixe. Am avut atâtea faze fixe pe care a decis să le trage direct pe poartă. Chema toți jucători la cap, acolo aducea fundași centrali pentru o eventuală execuție precum sărit la cap și el a decis să tragă la poartă.

ADVERTISEMENT

Decizii total neinspirate. Nu a fost liderul care trebuia să fie la o asemenea partidă. Și el cu capul mare am văzut că pentru un fault la mijlocul terenului se certa cu arbitrul, preocupări minore pentru un lider la un meci de o asemenea factură.

Dacă este o înfrângere ne scoate definitiv de obiectivul de câștigarea campionatului. FCSB superioară, ne-a bătut și în tur cu 3-0 la ei acasă și 3-0 aici”, a spus Sorin Cârțu la FANATIK SUPERLIGA, emisiune în direct de la ora 10:30 în fiecare luni, marți și vineri pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

„Văd o echipă în criză și nu îl văd capabil să o scoată”

„Încep să îi dau dreptate lui Vivi, chiar mă gândeam că a avut dreptate. Nu l-a susținut niciodată pe Ivaylo Petev. Văd o echipă în criză și nu îl văd capabil să o scoată, îl văd afară total. Inadmisibil să ai o partidă cu Steaua și tu vii fără niciun atacant, așezarea pe care a adoptat-o. 

Îmi spun punctul de vedere al unui antrenor care are 30 și ceva de ani de antrenorat. Am întâlnit multe situații de tipul ăsta, să joci cu echipe superioare ție. Nu înseamnă că dacă o echipă joacă cu 3 atacanți, dacă pui 5 în apărate ești scos cât de cât.

ADVERTISEMENT

Îți pierzi din posibilitatea de a avea o posesie, de a-i tăia pe adversari cu anumiți jucători fixați în anumite poziții ale echipei tale. A fost o decizie total greșită și probabil că s-a gândit având mai mulți mijlocași în echipă la o posesie prelungită, dar îmi denotă că nu își cunoaște jucătorii”, a mai spus fostul președinte.

A DEVENIT Alex Mitrita VULNERABILITATEA Universitatii Craiova?! | VERDICTUL lui Sorin Cartu

ADVERTISEMENT