Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Sorin Cârțu nu a mai rezistat după 0-3 cu FCSB: „E pe dinafară total!”

Sorin Cârțu a comentat evoluția „alb-albaștrilor” din derby-ul Universitatea Craiova - FCSB, scor 0-3, iar analistul FANATIK SUPERLIGA este că părere că oltenii au intrat în criză.
29.01.2024 | 17:47
Sorin Cartu nu a mai rezistat dupa 03 cu FCSB E pe dinafara total
Sorin Cârțu nu a mai rezistat după 0-3 cu FCSB. „Văd o echipă în criză. Nu-și cunoaște jucătorii. E pe dinafară total!”. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ivaylo Petev are cinci meciuri consecutive fără victorie în SuperLiga după înfrângerea din derby-ul cu FCSB, iar „alb-albaștrii” au intrat în criză. Sorin Cârțu nu s-a mai putut abține după 0-3 pe stadionul „Ion Oblemenco” și a comentat strategia tehnicianului bulgar.

Sorin Cârțu nu a mai rezistat după 0-3 cu FCSB. „Văd o echipă în criză. Nu-și cunoaște jucătorii. E pe dinafară total!”

Sorin Cârțu a analizat derby-ul dintre Universitatea Craiova și FCSB la FANATIK SUPERLIGA. Fostul președinte al „alb-albaștrilor” vede în criză gruparea din Bănie și mărturisește că nu este adeptul schimbărilor surpriză pe care le-a pregătit Ivaylo Petev cu „roș-albaștrii”.

ADVERTISEMENT

„Încep să îi dau dreptate lui Vivi, chiar mă gândeam că a avut dreptate. Nu l-a susținut niciodată pe Ivaylo Petev. Văd o echipă în criză și nu îl văd capabil să o scoată, îl văd afară total. Inadmisibil să ai o partidă cu Steaua și tu vii fără niciun atacant, așezarea pe care a adoptat-o. 

Îmi spun punctul de vedere al unui antrenor care are 30 și ceva de ani de antrenorat. Am întâlnit multe situații de tipul ăsta, să joci cu echipe superioare ție. Nu înseamnă că dacă o echipă joacă cu 3 atacanți, dacă pui 5 în apărate ești scos cât de cât.

ADVERTISEMENT

Îți pierzi din posibilitatea de a avea o posesie, de a-i tăia pe adversari cu anumiți jucători fixați în anumite poziții ale echipei tale. A fost o decizie total greșită și probabil că s-a gândit având mai mulți mijlocași în echipă la o posesie prelungită, dar îmi denotă că nu își cunoaște jucătorii”, a spus Sorin Cârțu la FANATIK SUPERLIGA, emisiune în direct de la ora 10:30 în fiecare luni, marți și vineri pe site-ul FANATIK.RO.

Cu ce a greșit Ivaylo Petev în derby-ul cu FCSB: „Aiurea totală”

Sorin Cârțu este de părere că Ivaylo Petev nu trebuia să schimbe sistemul în 3-4-1-2 cu FCSB. Sorin Cârțu este de părere că ratarea lui Alex Mitriță și penalty-ul dictat de Marcel Bîrsan au fost decisive în economia primei reprize.

ADVERTISEMENT

„În momentul în care sunt luați în presing ceea ce a și făcut FCSB, jucătorii noștri nu pot să paseze. Au mereu preluarea în spate, nu fac preluare pe direcția de alergare. Imediat intră în panică când adversarul vine cu presiune asupra lui. A-ți văzut și voi cum s-a jucat în prima repriză.

O prima repriză în care s-au ținut pănă la urmă. La modul în care s-au prezentat din primul minut au arătat o echipă copleșită de importanță meciului, a adversarului. Ei nu au făcut mai mult de 2,3 pase și a urmat o pasă lungă la Mitriță avansat care se lupta cu Dawa.

ADVERTISEMENT

Aiurea totală tactica pe care a abordat-o Petev, dar pănă la urmă a fost o primă repriză care a fost influențată de două momente decisive. Ratarea lui Mitriță și decizia pe care a luat-o Bîrsan cu penalty-ul”, a mai spus Sorin Cârțu.

Sorin Cârțu nu a mai rezistat după 0-3 cu FCSB. Verdict despre Petev

ADVERTISEMENT