Life

Ce nu ai voie să pui în mașina de spălat vase. Lista completă a obiectelor interzise

Mașina de spălat vase este de mare ajutor în orice gospodărie, dar este foarte important să știi care sunt obiectele care pot afectat aparatul și chiar deteriora.
23.07.2022 | 17:26
Ce nu ai voie sa pui in masina de spalat vase Lista completa a obiectelor interzise
Ce obiecte nu se spală în mașina de vase. Pot duce la stricăciuni serioase. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce nu ai voie să pui în mașina de spălat vase. Există o listă completă a obiectelor interzise care pot strica aparatul, lucru care te poate costa enorm. Iată, așadar, care sunt lucrurile care nu se spală cu acest tip de electrocasnic.

Ce obiecte nu se spală în mașina de vase. Pot duce la stricăciuni serioase

Mașina de spălat vase este perfectă în orice gospodărie pentru că te ajută să ai mai mult timp liber. Este un electrocasnic util și practic, dar ai grijă că sunt unele obiecte care nu sunt indicate să fie băgate la spălat.

ADVERTISEMENT

Ustensilele de bucătărie se află pe lista lucrurilor strict interzise când vine vorba de acest aparat. Obiectele din lemn, tocătoarele, farfuriile, lingurile sau spatulele pot crăpa și se pot deforma din cauza temperaturilor ridicate.

Totodată, lucrurile din lemn vor absorbi foarte multă apă și vor crăpa de-a lungul timpului. În plus, acestea pot deteriora coșul de vase.

ADVERTISEMENT

De asemenea, alte obiecte care nu trebuie băgate în mașina de spălat vase sunt cele din porțelan vechi. Desenele inedite de pe vase se pot estompa în timp, însă acest lucru nu se aplică și produselor moderne din porțelan.

Lucrurile din aluminiu vor căpăta la suprafață un înveliș negru care se elimină greu. Asta se întâmplă din cauza detergenților și a temperaturilor ridicate.

ADVERTISEMENT

Alte lucruri care nu se bagă la mașina de spălat de vase

Tigaia sau alte obiecte din fontă se numără printre cele care nu trebuie spălate la mașina de vase. Detergenții pentru vase provoacă apariția ruginii și reduc rezistența produselor. Stratul de fontă are un rol protector care se strică.

Tigăile cu suprafață non-adeviză, în special cele din teflon, și tăvile de copt nu trebuie introduse în mașina de spălat vase dacă producătorul nu specifică acest lucru pe etichetă. De preferat este să se curețe manual.

ADVERTISEMENT

Cristalul este un material fragil care poate deveni tulbure din cauza detergenților agresivi. Impactul aparatului poate duce la crăpături.

Borcanele cu etichete nu trebuie introduse în mașina de spălat vase pentru că hârtia se desprinde și va umple de mizerie aparatul electrocasnic. În felul acesta există riscul producerii unor defecţiuni.

ADVERTISEMENT
Tags: