Life

Cele mai frecvente greșeli făcute de gospodine. Cum se folosește corect mașina de spălat

Mașina de spălat poate să se strice rapid în cazul în care nu este folosită corect. Vă prezentăm mai jos câteva trucuri pe care ar trebui să le știe oricine.
28.12.2021 | 11:51
Cele mai frecvente greseli facute de gospodine Cum se foloseste corect masina de spalat
ADVERTISEMENT

Mașina de spălat trebuie folosită corect, altfel se va defecta rapid.

Există mai multe trucuri pe care este bine să le știe orice gospodină.

Nerespectarea regulilor de spălare a hainelor sau folosirea incorectă a programelor sunt doar două dintre cele mai frecvente greșeli întâlnite.

Cele mai frecvente greșeli făcute de gospodine. Cum se folosește corect mașina de spălat

Înainte de a folosi mașina de spălat ar trebui să citiți cu mare atenție instrucțiunile. Există mai multe greșeli care făcute în mod repetat vor duce la distrugerea mașinii de spălat destul de repede.

ADVERTISEMENT

Există câteva trucuri pe care trebuie să le știți pentru a nu întâmpina probleme.

Cel mai important este să nu introduceți o cantitate foarte mare de rufe. Acestea trebuie așezate în cuvă cât mai uniform. În caz contrat, se îngreunează centrifugarea și după o perioadă se va defecta sistemul de susținere a cuvei. În plus, dacă se introduc prea multe haine acestea nu se curăță foarte bine, iar mașina de spălat va face un zgomot destul de puternic.

Trebuie să aveți grijă atunci când introduceți șosete în mașina de spălat. Acestea se pot agăța mai ales în garnitura de cauciuc care izolează trapa de acces de cuva mașinii. Potrivit Ajusto.ro, pentru a preveni această problemă puteți să folosiți niște săculeți speciali în care să introduceți șosetele, fie legați-le între ele.

ADVERTISEMENT

Nu introduceți niciodată hainele în mașina de spălat dacă nu ați verificat toate buzunarele. Obiectele ascuțite pot găuri garnitura, în timp ce un șervețel uitat în buzunar va umple toate hainele negre sau colorate de scame albe.

Un alt truc pe care trebuie să-l știți se referă la temperatura apei. Hainele nu se spală prea des cu apă la temperaturi mici sau rece, pentru că mineralele și calcarul se vor depune mult mai ușor. Este indicat să se folosească cât mai des apa cu o temperatură de peste 60 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac gospodinele se referă la cantitatea de detergent folosită. În cazul în care hainele nu sunt foarte murdare, nu folosiți prea mult detergent, acesta fiind destul de concentrat. În caz contrat, apar probleme la nivelul scurgerii.

Se recomandă folosirea detergentului în cantitățile specificate pe ambalaje.