Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce nu s-a văzut la tv în derby-ul U Cluj – CFR: „O mare surpriză”

CFR Cluj a câștigat spectaculos derby-ul local cu U Cluj, scor 4-3. Ce nu s-a văzut la televizor în meciul dintre cele două rivale.
22.08.2023 | 13:44
Ce nu sa vazut la tv in derbyul U Cluj  CFR O mare surpriza
Ce nu s-a văzut la tv în derby-ul U Cluj - CFR Cluj. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a câștigat spectaculos derby-ul cu U Cluj, scor 4-3, în meciul care a închis etapa cu numărul 6 din SuperLiga. „Șepcile roșii” au avut un avantaj de două goluri, însă formația lui Andrea Mandorlini a avut puterea să revină. Spectacolul din teren s-a mutat și în tribune, iar jurnalistul Cristi Coste, prezent pe Cluj Arena la derby, a venit cu detalii la FANATIK SUPERLIGA despre ce nu s-a văzut pe micile ecrane.

Faza care a schimbat soarta meciului U Cluj – CFR Cluj: „Cel mai frumos derby din toată istoria Clujului”

U Cluj a condus cu 2-0 în derby-ul cu rivala CFR, după „dubla” de vis a lui Ianis Stoica. Înainte de pauză, Otele a redus din diferență după o ezitare a fundașului Bogdan Mitrea. Reușita atacantului le-a permis „Feroviarilor” să revină în a doua repriză și să se impună cu 4-3.

ADVERTISEMENT

„Din punctul ăsta de vedere, sunt cam norocos. Cam pe unde merg prind meciuri spectaculoase. Meciul de la Cluj a fost, ce spuneau și oamenii de aici care au văzut multe derby-uri locale, cel mai frumos din toată istoria Clujului. Nu doar pentru că s-au marcat multe goluri, ci prin spectacolul în sine, care a fost și fotbalistic, și în tribune. Tot ce s-a întâmplat în jurul meciului. 

Un meci care părea că înclină într-o parte, după prima jumătate de oră în care CFR a reușit ‘performanța’ să încaseze două goluri de la U Cluj. Să nu luăm meritele lui U Cluj care a stat foarte bine în prima repriză, dar acel gol venit pe final al lui Otele a schimbat cam totul. A fost cam ce a fost golul marcat de Farul cu FCSB în finala campionatului înainte de pauză la acel 2-1.

ADVERTISEMENT

Cam acolo s-a jucat meciul. Dovada a venit la finalul meciului, când Chipciu vorbea, n-am fost de acord, și spunea că în momentul acela s-a terminat meciul. Cum s-a terminat meciul când era 2-1 pentru Universitatea Cluj. (n.r. declarațiile lui Chipciu de la final) Era foarte frustrat”, a dezvăluit Cristi Coste, la FANATIK SUPERLIGA.

Galeria CFR-ului a ieșit în evidență la derby-ul cu U Cluj: „O mare surpriză”

Înaintea derby-ului de pe teren, FANATIK a surprins imagini senzaționale cu cele două galerii în drumul spre stadion. Galeria CFR-ului a mers în corteo până la intrarea pe Cluj Arena, iar suporterii „Feroviarilor” au impresionat pe toată lumea.

ADVERTISEMENT

„Ce nu s-a văzut și s-a văzut de pe stadion. Galeria CFR-ului a fost o mare surpriză pentru mine. 1.500 de oameni ai CFR-ului au făcut de multe ori cât toată peluza celor de la U Cluj. Am văzut o galerie CFR-ului chiar de ultraș. I-am urmărit încă de când au venit la stadion.

Au fost urmăriți de o grămadă de jandarmi și polițiști. Un corteo agresiv și verbal, și în ceea ce privește cântecele. Atât de agresiv, încât i-au impresionat pe fanii celor de la Universitatea Cluj, care filmau din înălțimea Cluj Arena”, a mai spus Cristi Coste.

ADVERTISEMENT

„O lipsă de respect față de CFR Cluj”

Înțepăturile nu au lipsit de la derby-ul dintre CFR Cluj și U Cluj. Oficialii echipei finanțate de Neluțu Varga au fost poziționati în partea de sus a stadionului Cluj Arena. Continuă astfel tratamentul acid pe care „șepcile roșii” îl administrează rivalilor. Înaintea meciului, suporterii lui CFR Cluj nu au fost lăsați să stea în partea superioară a peluzei, deși aceasta a fost goală în timpul meciului.

„Mai sus decât Emil Boc a fost loja Clujului. Cei de la CFR Cluj au fost puși undeva la cucurigu, undeva unde sunt camerele TV. O lipsă de respect față de cei de la CFR Cluj. Era președintele Cristi Balaj acolo. Nu mai vreau să spun cum arăta protocolul pregătit pentru cei de la CFR Cluj.

O lipsă mare de respect care a continuat cu ce s-a întâmplat zilele trecute. Cei de la CFR Cluj au cerut ca suporterii lor să stea în partea superioară a peluzei ca să aibă o vizibiltate mai bună. 

Au fost puși joși, deși partea superioară a peluzei era aproape goală, s-a văzut foarte clar. Cei de la U Cluj au motivat că Jandarmeria nu le dă voie, ceea ce este o păcăleală de cea mai joasă speță. Nu avea nicio treabă. Cei de la U Cluj au spus că doar galeria lui Dinamo, cu care sunt frați, poate să stea acolo”, a mai dezvăluit Cristi Coste.

Otele, omul meciului pentru CFR Cluj: „S-a mișcat foarte bine”

Sosit în această vară la CFR Cluj, Otele a marcat golul care a introdus-o pe echipa lui Andrea Mandorlini în meci. Ardelenii au ajuns la un acord cu UTA Arad pentru transferul atacantului încă din iarnă, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK.

„(n.r. Otele) Un jucător surprinzător la ce a jucat ieri. Noi eram obișnuiți să joace undeva în banda stângă, dar Mandorlini i-a găsit un loc foarte bun din ce am văzut aseară. Ori în linie cu Bîrligea, ori în spatele lui și chiar a dat randament. S-a mișcat foarte bine. A fost jucat în partea dreaptă a defensivei clujene și a găsit tot timpul spații între Pițian și Miron. Oancea, fundașul dreapta, a urcat foarte mult. 

Golul lui a venit pe o greșeală a lui Mitrea, care nu a degajat un balon simplu, pe șase metri, care nu avea voie să treacă pe acolo. Se va impune clar ca titular la CFR Cluj. Aceasta va fi echipa de bază, cu Bîrligea puțin mai avansat și Otele în spatele lui sau stânga. Nu știu unde își va găsi loc Konoplyanka. A fost pus la pământ de Dimitrov și deja acuza probleme. Se ținea de picior. Era prima fază de când intrase. S-a certat în câteva rânduri cu Jefte Betancor, parcă erau doi străini. Pe teren s-au centrat”, a încheiat Cristi Coste.

FANATIK SUPERLIGA se vede în fiecare luni, marți și vineri de la ora 10:30 pe homepage-ul site-ului FANATIK.RO. Ulterior, emisiunea poate fi urmărită în reluare pe canalul de Youtube FANATIK și pe paginile de facebook Horia Ivanovici și FANATIK.

Ce nu s-a văzut la tv în derby-ul U Cluj - CFR Cluj 3-4

ADVERTISEMENT