Sport

Ianis Stoica, „dublă” de vis în derby-ul U Cluj – CFR Cluj. Nu mai marcase de un an și 4 luni

Ianis Stoica a deschis scorul în derby-ul Universitatea Cluj - CFR Cluj. Atacantul a spart gheața în sfârșit după plecarea de la FCSB. A reușit apoi „dubla”
21.08.2023 | 22:29
Ianis Stoica dubla de vis in derbyul U Cluj  CFR Cluj Nu mai marcase de un an si 4 luni
Ianis Stoica a reușit „dubla” împotriva lui CFR Cluj în doar 28 de minute. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ianis Stoica nu și-a mai regăsit forma după ce a fost dat afară de la FCSB, însă fiul fostului fotbalist al Stelei a reușit să înscrie în cel mai important meci pentru Universitatea Cluj, cu rivala CFR.

Ianis Stoica a rupt blestemul! Primul gol după plecarea de la FCSB în U Cluj – CFR

Ianis Stoica deschis scorul pentru „șepcile roșii” în minutul 10, după ce Mario Camora a alunecat la mijlocul terenului și a pierdut mingea. Atacantul în vârstă de 20 de ani s-a bucurat ca un copil, mai ales că a fost extrem de criticat.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Pompiliu Stoica nu reușise să mai marcheze de un an și patru luni! Ultima reușită a avut loc la meciul dintre FCSB și FC Voluntari, câștigat cu scorul de 4-0.

Ianis înscria atunci primul gol al sezonului și al doilea al partidei, după un assist al lui Ovidiu Popescu. În 15 meciuri pentru Universitatea Cluj, vârful nu reușise să marcheze nici măcar o dată.

ADVERTISEMENT

Ianis Stoica, împrumutat de FCSB la Universitatea Cluj până la finalul sezonului. A făcut „dubla” în minutul 38 din pasa lui Chipciu

Gigi Becali i-a pus lui Ianis Stoica o clauză de 500 de milioane de euro s-a descătușat și a mai marcat o dată în minutul 38, după pasa lui Alexandru Chipciu, o seară de vis pentru puștiul „studenților”.

Evoluția sa ar putea să atragă atenția vicecampioanei României, care l-a împrumutat la Universitatea Cluj până la finalul sezonului. Ianis Stoica este cotat la 750.000 de euro conform Transfermarkt și mai are contract cu FCSB până în vara lui 2026.

ADVERTISEMENT

Jucătorul a mai fost dorit și de Petrolul și de Hermannstadt, însă a ales să mai continue încă un an la Universitatea Cluj. Dacă va continua în aceeași direcție, Ianis Stoica are însă șanse mari să se întoarcă la FCSB la finalul sezonului.

Mai reușise la FCSB o „dublă” în Cupa României

Ianis Stoica a reușit prima „dublă” din carieră la FCSB în duelul din șaisprezecimile Cupei României împotriva celor de la Corvinul Hunedoara, câștigat cu scorul de 5-3, pe data de 2 septembrie 2021.

ADVERTISEMENT

El a deschis scorul în minutul 19 după o acțiune personală și a reușit „dubla” după o lovitură de cap, majorând scorul la 3-0, după o centrare excelentă a lui Risto Radunovic.

ADVERTISEMENT