Life

Ce nume de copii sunt interzise prin lege. Nu ai voie să le alegi vreodată

Te-ai gândit vreodată ce nume de copii nu sunt permise de lege? Iată ce este specificat în Codul Civil. Mulți români nu-l iau în considerare.
08.01.2023 | 15:03
Ce nume de copii sunt interzise prin lege Nu ai voie sa le alegi vreodata
Ce nume de copii sunt interzise de legislația din România. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Se spune că numele îi poate influența copilului destinul, în bine sau în rău. De aceea, specialiștii recomandă părinților să aibă grijă cum îi botează pe cei mici. De asemenea, în legislația din România sunt interzise unele dintre ele.

Ce nume de copii sunt interzise în Codul Civil și de ce să nu le alegi vreodată

Numele poate avea efecte plăcute sau mai puțin plăcute asupra copiilor, deoarece au o însemnătate aparte. Unul comic, de exemplu, l-ar putea face pe cel mic ținta ironiilor la școală și astfel dispoziția lui devine una pesimistă și caracterizată de sentimentul de rușine.

ADVERTISEMENT

În schimb, dacă îi pui copilului un nume comun sau puternic, acesta s-ar putea simți la rândul său invincibil, special și nu va avea probleme de comunicare, integrare sau afirmare.

Astrologul Alexandra Vaserman precizează că mama are un rol puternic în alegerea numelui pruncului său. Însă, atunci când rudele și alte persoane din jur îi sugerează să-l schimbe, ar fi bine să ia o decizie în familie. Asta pentru a nu se transmite o energie negativă copilului.

ADVERTISEMENT

”Există încă un aspect nu mai puțin important, care trebuie luat în calcul, atunci când alegeți un nume pentru copilul dvs. Dacă numele ales de mamă, provoacă indignarea rudelor, rezistență, nemulțumirea lor față de alegere, iar fiecare membru luptă pentru un alt nume, atunci este mai bine să vă schimbați decizia.

Energia negativă a acestui nume se va transmite copilului, lucru care desigur nu este de binevenit”, a spus astrologul Alexandra Vaserman, potrivit mamaplus.md.

ADVERTISEMENT

În Codul Civil, alineatul 2, articolul 84, se specifică faptul că celor mici nu sunt permise numele indecente sau ridicole, care pot afecta interesele minorului și viitorului adult.

”Este interzisă înregistrarea de către ofițerul de stare civilă a prenumelor indecente, ridicole și a altora asemenea, de natura a afecta ordinea publică și bunele moravuri ori interesele copilului, după caz.”, este precizat în Codul Civil.

ADVERTISEMENT

Unii părinți nu respectă Codul Civil. Cum și-au botezat copiii

Legislația din România este ignorată sau nu este cunoscută de către unii părinți. Astfel, în pofida a ceea ce se menționează în Codul Civil, unii copii au nume de: Mercedes, Paracetamol, Papanas, Expertiza, Leuștean sau Pufi Greu Deucis.

ADVERTISEMENT
Tags: