Life

Nume de copii la modă în 2023. Lista celor mai căutate prenume de fete și băieți

Ce nume de copii sunt la modă în 2023. Consultă lista cu cele mai căutate prenume de fete și băieți și alege-l pe cel care îți place.
02.01.2023 | 10:00
Nume de copii la moda in 2023 Lista celor mai cautate prenume de fete si baieti
Nume de copii la modă în 2023. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Iată ce nume de copii sunt în tendințe în 2023. Ai multe variante la dispoziție, indiferent dacă urmează să ai un băiat sau o fetiță.

Ce nume de copii sunt la modă în 2023

Pentru cei care vor deveni părinți în 2023 poate fi o adevărată provocare să aleagă un nume pentru copil. Indiferent dacă bebelușul va fi băiat sau fată, alegerea prenumelui este foarte dificilă, mai ales când există mai multe variante.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte multe nume din care viitorii părinți pot alege pentru copilul lor. Unii preferă prenumele românești, simple, în timp ce alții optează pentru cele de origine străină sau mai exotice, rar întâlnite pe teritoriul țării noastre.

În ultimii ani, foarte mulți părinți aleg nume originale, care să nu fie auzite atât de des. Copilul va purta acel prenume toată viața, așa că trebuie ales cu grijă.

ADVERTISEMENT

Poate vrei ca prenumele să fie unul sfânt sau unul care să-ți amintească de cineva drag. Există și posibilitatea să alegi un prenume inspirat după o celebritate sau după un personaj dintr-un film sau o carte, dar există variante pentru toate gusturile.

Cele mai căutate nume de fete în 2023

Atunci când vine vorba de fete, lista cu prenume la modă pentru 2023 vine cu numeroase variante. Victoria și Gloria se numără printre numele aflate în tendințe.

ADVERTISEMENT

Cel dintâi este varianta feminină de la Victor și se traduce prin “victorie, cuceritor”. Alte variante ale acestui prenume sunt Vica, Vicky sau Vittoria. Gloria este originar din limba latină, din cuvântul “gloriae”.

Alte nume la modă în 2023 pentru fete sunt Valentina, Roberta, Lucia și Flavia. Mulți părinți optează și pentru nume foarte scurte, din trei sau patru litere, cum ar fi Ava, Ada, Eda, Zina, Sara, Nina sau Iris.

ADVERTISEMENT

În tendințe au rămas și numele mai des folosite, cum ar fi Ștefania, Alexandra, Ruxandra, Nicoleta sau Oana. Acesta din urmă are mai multe variante din care poți alege, care provin din alte țări, cum ar fi Ivana, Yanna, Janina, Nelly sau Jana.

Xenia este un alt nume pe care îl poți alege dacă vei avea o fetiță. Provine din cuvântul grecesc “xenia”, care înseamnă “ospitalitate”.

Numele “adjective” sunt și ele în topul preferințelor viitorilor părinți. Printre acestea se numără Clara, Angelica (cu varianta Angela) sau Blanca.

La fel de căutate sunt și prenumele provenite din natură, cum ar fi Olivia, Silvia sau Codruța. Numele compuse, precum Marilena, Floriana și Daliana, sunt și ele căutate.

În 2023 sunt căutate și numele Alexandrina, Alessia, Evelyn, Beatrice, Isabella sau Sofia.

Ce nume de copii poți alege în 2023 pentru băieți

Lista de prenume este lungă și atunci când vine vorba de băieți. Sunt multe variante dintre care poți alege, fie că vrei ceva clasic sau original.

Numele Maximilian este foarte popular și e un derivat de la numele Maxim, întâlnit mai ales în țările care vorbesc slavă. Este derivat din numele de familie latin Maximus, care se traduce prin “cel mai mare”.

Vicențiu provine de la numele latin Vincentius, care înseamnă “cucerire”, și reprezintă o opțiune pe care viitorii părinți o iau în calcul.

Augustin, Cezar, David, Valter și Amadeus se numără și ele printre prenumele aflate pe lista celor care așteaptă să se nască un băiat în familia lor.

Sunt la modă și numele precum Gabriel, Cristian și Ciprian, primele două având conotații divine. Elian, Iulian și Lucian se traduc prin “lumină” și sunt foarte căutate de viitoarele mămici. O altă variantă a prenumelui Lucian eate Lucien.

La fel ca în cazul prenumelor feminine, și atunci când vine vorba de băieți părinții pot opta pentru nume mai scurte, cum ar fi Aris, Dan, Leo, Noah, Luca, Liam sau Eric.

Un nume foarte apreciat este Felix, care este de proveniență latină și înseamnă “fericit”. Alexe este o prescurtare de la numele Alexandru și este la modă în 2023.

Și băieții pot avea prenume inspirate din natură, precum Călin, Codruț sau Oliver. Printre numele la modă se numără și Tiago, pe care și unele vedetele din România l-au ales pentru copiii lor.

ADVERTISEMENT
Tags: