Life

Ce părere are Stela Enache despre apariția noului film Liceenii: “Nu mai sunt elevii aceia care erau disciplinați cu cordeluțe și uniforme”

Stela Enache și-a spus părerea despre apariția noului film “Liceenii”. Interpreta melodiei “Ani de liceu” așteaptă să vadă cum va fi abordată producția.
02.11.2022 | 11:21
Ce parere are Stela Enache despre aparitia noului film Liceenii Nu mai sunt elevii aceia care erau disciplinati cu cordelute si uniforme
Ce spune Stela Enache despre apariția noului film Liceenii. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Stela Enache (72 de ani) a vorbit despre noul film “Liceenii” și așteaptă cu nerăbdare să vadă cum se va raporta producția la adolescenții din ziua de astăzi, care nu mai sunt la fel ca cei din anii ’80.

Stela Enache, părere sinceră despre apariția noului film Liceenii

Interpreta celebrei melodii “Ani de liceu”, compusă de Florin Bogardo, care se regăsește pe coloana sonoră a filmului apărut în 1986, spune că legătura dintre elevi și profesori nu mai este aceeași în ziua de astăzi.

ADVERTISEMENT

Cântăreața a făcut o paralelă între liceenii de acum aproape patru decenii și cei de acum. Artista susține că adolescenții au alte preocupări acum.

În plus, profesorii erau altfel atunci și făceau tot posibilul pentru a-i ajuta pe elevi. Artista chiar a spus că nu se făceau meditații în particular la acea vreme.

ADVERTISEMENT

Solista este fericită că cineva a avut ideea de a continua seria filmelor care au făcut senzație în anii ’80.

“Eu sunt fericită că cineva a preluat ideea. Acum vreau să văd ce iese pentru că e o altă etapă. Nu mai sunt elevii aceia care erau disciplinați cu cordeluțe și uniforme.

ADVERTISEMENT

Și legătura aceasta dintre elevi și profesori cred că a fost mult mai puternică pe vremea aceea. Și diriginta care, într-adevăr avea ceva de spus și care era de partea elevului.

Dacă aveai niște probleme puteai să discuți cu diriginta și în particular și la ore.

Și, bineînțeles acei profesori, cei mai de temut, profesorul de matematică și profesorul de română, care își dădea toată silința să te ajute. Eu, cel puțin nu am cunoscut noțiunea de meditație.

ADVERTISEMENT

Acum s-au schimbat lucrurile și sper să nu fie cu probleme, cu droguri, cu sex… Pentru că atunci era într-adevăr a fost o perioadă foarte naivă, frumoasă, foarte copilăroasă pot să spun’”, a declarat Stela Enache pentru VIVA.

Stela Enache a primit flori și bilețele în liceu

Stela Enache spune că elevii de atunci obișnuiau să le dea fetelor bilețele și flori, iar aceste gesturi nu se mai practică astăzi. Artista a primit și ea flori și bilețele de la colegi atunci când era în perioada liceului.

“De obicei, chiar acel gest de a aduce o floare în bancă, ceea ce am primit și eu. Sau bilețele… cum erau băncile care erau tot felul de crăpături și de găuri, și găseam colo bilețele de la colegi, de la cei care mi le scriau.”, a adăugat cântăreața.

Inclusiv colegii erau mai săritori atunci, după cum își amintește interpreta. Atunci când cineva lipsea de la școală, era contactat prin telefon de ceilalți colegi și primea lecțiile acasă.

Acum sunt alte probleme în rândul liceenilor, care sunt preocupați de aspectul fizic, spre deosebire de adolescenții de acum 30-40 de ani.

“Acum sunt cu totul alte probleme, începând de la îmbrăcăminte la fumat și droguri și cine mai știe ce.

Probleme cu gene false și unghii puse, pe care noi nu le aveam… în timpul liceului și nici nu se punea problema.

Și activitățile pe care le aveam, de când eram pionieri… Adică aveam alte preocupări decât astăzi.”, a mai spus Stela Enache.

Interpreta consideră că ideea de a continua filmele este una bună, dar așteaptă să vadă cum vor fi abordate lucrurile, din moment ce vremurile s-au schimbat.

Au existat zvonuri potrivit cărora în noul film “Liceenii” vor apărea copiii lui Ștefan Bănică Jr., Radu Ștefan și Violeta. Artistul a negat, ulterior, aceste informații.

ADVERTISEMENT