Te-ai întrebat vreodată ce pauză trebuie să ai între mese, de fapt? Acest lucru este esențial pentru o digestie sănătoasă. De asemenea, te va ajuta și în lupta împotriva kilogramelor în plus, dezvăluie nutriționistul Mihaela Bilic.
Alimentația este esențială pentru un stil de viață sănătos. De asemenea, contează și mișcarea, astfel încât să avem o stare de bine mai tot timpul. Un lucru de care puțin țin însă cont este legat de numărul meselor de pe zi, dar și pauza dintre ele.
Ce pauză trebuie să ai între mese, de fapt? Mihaela Bilic spune că este vorba despre 4-5 ore. Ce beneficii oferă această pauză organismului nostru și de ce trebuie să evităm gustările dintre mese?
Potrivit nutriționistului, procesul de digestie durează. Iar dacă vrem într-adevăr ca digestia să fie completă, iar tubul digestiv să fie curat, atunci avem nevoie de o pauză de 4-5 ore între mese.
În acest mod, stomacul nostru este curățat. Și chiar dacă auzim zgomote din interior, asta nu înseamnă că ne este foame, ci doar că procesul de digestie continuă. Drept urmare, nu trebuie să ne fie teamă să mâncăm mai rar.
”Când eliminăm gustările și ronțăielile dintre mese, procesele de digestie au timp să se desfășoare până la capăt, ca un ciclu complet de la mașina de spălat. E nevoie de un interval de 4-5 ore între mese pentru un proces de curățenie în tubul digestiv.
Fenomenul se numește complex motor migrant'(CMM) și trebuie văzut ca o undă puternică de contracție ce mătură’ toate resturile de mâncare din stomac și din intestinul subțire”, a scris Mihaela Bilic pe pagina personală de socializare.
Dincolo de ce pauză trebuie să ai între mese, nutriționistul a mai vorbit și despre rolul mâncării în viața noastră. Acesta nu este deloc un element negativ și nici toxic și totodată nu stă la bază îmbolnăvirilor sau a vindecării.
Mihaela Bilic subliniază faptul că mâncarea poate aduce bucurie, însă atunci când este mâncată în condiții optime. Indicat este ca orice persoană să poată să mânânce orice, însă în cantități cât se poate de mici.
În acest mod nu ne punem în pericol silueta și ne facem și ”micile plăceri” ale vieții. ”Mâncarea nu este elementul negativ, toxic și nociv din viața noastră. Nu din cauza ei ne îmbolnăvim și nu datorită ei ne vindecăm. (…).
Eu vreau ca oamenii să rămână în continuare pozitivi și optimiști în raport cu mâncarea și să știe că pot mânca din orice, cu condiția să fie puțin. Puțin din tot”, a spus Mihaela Bilic, la FRESH by UNICA.