Life

Ce pedeapsă a primit fostul preot Cristian Pomohaci. Decizie definitivă a judecătorilor

27.10.2020 | 16:20
Ce pedeapsa a primit fostul preot Cristian Pomohaci Decizie definitiva a judecatorilor
ADVERTISEMENT

Fostul preot Cristian Pomohaci și-a aflat sentința într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală. Judecătorii au decis condamnarea acestuia la un an de închisoare cu suspendare, după ce a prejudiciat statul cu mai bine de 150 mii euro.

Cântărețul ar fi închiriat 11 aparatamente fără a plăti taxele și impozitele aferente statului. Suma impresionantă a fost lăsată în buzunarul inculpatului, iar decizia finală este mai blândă decât cea inițială.

ADVERTISEMENT

Pomohaci și-a recunoscut, în primă instanță, faptele, dorind să obțină o pedeapsă mai ușoară. Acesta s-a răzgândit după prima condamnare și a atacat decizia judecătorilor prin apel.

Decizie definitivă în cazul lui Cristian Pomohaci. Ce pedeapsă a primit fostul preot

Cu toate că prima condamnare pe care fostul preot a obținut-o îi interzicea părăsirea teritoriului țării, el s-a deplasat chiar și în Statele Unite. Din decizia finală este scoasă această delimitare, dar cântărețul o să fie nevoit să presteze muncă în folosul comunității și să urmeze programe de reintegrare socială, notează jurnaliștii de la  starpopular.ro.

ADVERTISEMENT

Procesul de care a avut parte fostul preot a fost unul cu cântec, avocații acestuia l-au abandonat de frica amenzilor pe care le-ar fi putut primi de la judecători. Aceștia din urmă au cerut realizarea unei anchete la spitalul la care Pomohaci susținea că ar fi fost internat, după ce inculpatul a invocat motive medicale la fiecare termen al proceselor.

Judecătorii suspectau că artistul s-a folosit de acte false pentru a motiva problemele de sănătate, în principal pentru că starea fizică i-a permis acestuia să meargă la spectacole, să zboare în vacanțe și să filmeze videoclipuri, dar nu și să se prezinte în sala de judecată, notează cancan.ro.

ADVERTISEMENT

Cristian Pomohaci a devenit faimos în România în urma altui dosar celebru. Acesta a fost pus sub acuzare pentru pentru raporturi sexuale cu minori, dar dosarul a fost clasat pentru că faptele se petrecuseră cu mai bine de 10 ani înainte de începerea urmăririi penale.

Scandalul a pornit atunci de la o înregristrare audio de 22 de minute în care fostul preot încerca să îl convingă pe un tânăr să întrețină relații intime cu el. Parchetul General a preluat acest caz și cântărețul a fost pus sub acuzare pentru încercarea de a corupe sexual un adolescent de 17 ani.

ADVERTISEMENT

Cercetările efectuate la domiciliul acuzatului au scos la iveală o tabletă care aparținea fostului părinte și de pe care fuseseră accesate site-uri pentru homoxexuali. Totodată, la dosarul respectiv au existat mai multe declarații ale unor bărbați care susțineau că au fost racolați de Pomohaci pentru a întreține relații sexuale, scrie adevărul.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: