Sporturi

Planul de milioane al lui Ilie Năstase, dar refuzat de Ţiriac: “Vezi că eşti însurat, potoleşte-te!”

29.12.2020 | 13:16
Planul de milioane al lui Ilie Nastase dar refuzat de Tiriac Vezi ca esti insurat potolestete
Ce plan au în comun Ilie Năstase şi Ion Ţiriac. Cu ce nu este de acord miliardarul român. Foto: Ziare.com
ADVERTISEMENT

Ilie Năstase este de fiecare dată când apare în faţa unui micfrofon sau este invitat într-o emisiune TV o adevărată mină de aur pentru mass-media. Mereu fostul mare campion al sportului alb din anii 70-80 ai secolului trecut, are darul de a oferi ceva cu totul aparte, declaraţiile şi interviurile sale fiind savuroase.

Invitat la cunoscutul program al Irinei Păcurariu “Reţeaua de idoli” de pe canalul TVR 1 Ilie Năstase a dezvăluit ineditul şi totodată foarte spectaculosul plan pe care i l-a propus fostului său partener din echipa de Cupa Davis a României din acei ani, miliardarul Ion Ţiriac.

ADVERTISEMENT

Năstase spune că prietenul său s-a declarat încântat de ideea sa, dar nu a fost de acord cu o singur aspect din dialogul avut cu Ţiriac, însă şi acest refuz are mai degrabă aspect de glumă, cei doi fiind recunoscuţi pentru schimburile de replici care au făcut de multe ori deliciu încă din vremea când se aflau în activitate.

Năstase i-a propus lui Ţiriac să facă un tur al marilor turnee la care au fost împreună

Concret, Năstase i-a propus lui Ţiriac să rememoreze momentele extraordinare petrecute împreună la marile turnee unde au fost prezenţi, la multe întorcându-se fie cu trofeul, fie după ce a ajuns în finală, iar acest periplu să fie făcut cu avionul personal al miliardarului.

ADVERTISEMENT

Ilie nu poate uita acea perioadă, care îi oferă o bogăţie de amintiri frumoase, dar care a fost pigmentată şi cu o situaţie cu care alţi jucători nu s-au confruntat niciodată când plecau la o competiţie în afara graniţelor, respectiv obţinerea vizei. Era în perioada regimului comunist al lui Nicolae Ceauşescu şi regulile impuneau obţinerea acestei vize.

Miliardarul a fost încântat de propunere

Ion Ţiriac s-a declarat de acord, ba chiar a primit cu încântare propunerea lui Năstase, însă i-a spus acestuia că nu este de acord ca în avion să urce şi câteva fete, cum dorea fostul campion, pentru că este un om însurat pentru a cincea oară şi are deja la activ patru divorţuri care i-au redus considerabil averea.

ADVERTISEMENT

„Eu și Ion Țiriac avem multe amintiri trăite împreună! Am vorbit despre un proiect, este ideea mea, să facem un tur al lumii la toate turneele la care am jucat, cu avionul lui!

Năstase nu a uitat nici acum cât de greu obţinea vizele

Eu am glumit: ‘Să luăm și niște fete în avion!’. Dar el mi-a spus: ‘Vezi că ești însurat, Năstase, potolește-te!’ Acum, când fiecare și-a făcut treaba pe felia lui, vrem să mergem relaxați, fără presiune de tenis.

ADVERTISEMENT

Pe timpuri era așa greu, trebuia să iei viză pentru fiecare turneu, aveam niște presiuni pe care jucătorii din afară nu le aveau. Iar vizele erau cu o singură intrare! Dacă mă duceam peste trei săptămâni în Italia, iar trebuia să stau la coadă pentru viză! Era greu să te concentrezi la meciurile de tenis având în spate treaba cu viza”

ADVERTISEMENT