News

Ce premiu a încasat soțul Simonei Bucura-Oprescu, noul ministru al muncii, pentru că a doborât un cerb carpatin. Mihail Oprescu ocupă o funcție importantă

Simona Bucura-Oprescu, învestită recent la Ministerul Muncii, este partenera de viață a lui Mihail Oprescu, fost prefect de Argeș.
23.07.2023 | 09:23
Ce premiu a incasat sotul Simonei BucuraOprescu noul ministru al muncii pentru ca a doborat un cerb carpatin Mihail Oprescu ocupa o functie importanta
Mihail Oprescu, soțul Sorinei Bucura-Oprescu, a participat la o expoziție vânătorească cu un trofeu de cerb carpatin Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook AGVPS Romania, Facebook Sorina Bucura-Oprescu, Universul argeșean
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de numire în funcție a miniștrilor muncii și familiei, Simona Bucura-Oprescu, respectiv Natalia Intotero, cele două depunând jurământul de învestitură la o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni. Bucura-Oprescu și Intotero au devenit membri ai Guvernului Cioacu după demisiile lui Marius Budăi și Gabrielei Firea, survenite în urma scandalului din dosarul azilelor groazei.

Bucura-Oprescu și soțul ei au studiat la Colegiului de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție

”Îmi propun să definitivăm Legea salarizării unitare. Avem deja variante în lucru în ceea ce privește salarizarea profesorilor și mă voi ocupa să avem, în curând, ultimele reglaje și în ceea ce privește întreaga lege, per ansamblul său. Vom supune spre analiză și aprobare cele mai bune variante”, a spus, la ceremonie, noul ministru al muncii, care a fost deputat PSD până la numirea în noua funcție.

ADVERTISEMENT

Simona Bucura-Oprescu este măritată cu Mihail Oprescu, care a fost prefect de Argeș și a lucrat ani de zile la Agenția Județeană pentru Ocuparea forței de Muncă Argeș. În prezent, acesta este angajat la Agenția Națională Pentru Egalitatea De Șanse Între Femei și Bărbați, unde are un venit anual de 123.593 lei, conform ultimei declarații de avere, consultată de FANATIK, completată în iunie 2023.

Doctor în drept, Mihail Oprescu colaborează cu Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești, de unde a încasat 5.240 lei. De asemenea, partenerul de viață al noului ministru al muncii a mai încasat o indemnizație proiect de la agenția la care este angajat, în valoare de 24.331 lei. Pe lângă alte studii, Mihail Oprescu are în CV și absolvirea Colegiului de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza.

ADVERTISEMENT

Și soția sa a studiat Managementul Afacerilor Interne, la același Colegiu de Afaceri Interne. În 2011, Bucura-Oprescu a finalizat Masteratul în Relaţii Internaţionale şi Programe Europene din cadrul Academiei de Poliţie, iar în 2014, cursuri postuniversitare în Securitate Naţională în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii ”Mihai Viteazul’, cunoscută ca Academia SRI.

Soțul Bucurei-Oprescu deține două arme de vânătoare

Partenerul de viață al Simonei Bucura-Oprescu este pasionat de vânătoare, iar din aprilie 2022 a fost numit președinte al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Argeș. Până atunci, el fusese vicepreședinte al asociației. Oprescu i-a luat locul în fruntea AJVPS Argeș unui personaj controversat, Constantin Istrătescu, aflat la conducere de peste 25 de ani. Istrătescu și-a pierdut funcția după ce a primit o sentință de un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru braconaj.

ADVERTISEMENT

Alături de el au fost condamnați, la pedepse cu suspendare şi interzicerea exercitării funcţiilor, precum şi obligaţia de a munci în folosul comunităţii, doi angajați de-ai săi. Potrivit cercetărilor, în sezonul de vânătoare 2016-2017, cei trei ar fi eliberat un număr de autorizații de vânătoare a speciei porc mistreț care ar fi depășit cota de recoltă aprobată la nivel de gestionar cu 30 de exemplare, valoarea prejudiciului creat în dauna Ministerului Apelor și Pădurilor fiind de 23.400 euro.

Mihail Oprescu deține două arme de vânătoare, fiecare în valoare de 6.000 euro, conform declarației de avere a soției sale. La câteva săptămâni după ce a devenit președinte al AJVPS Argeș, Oprescu a participat la o expoziție de trofee de vânătoare organizată la Sibiu, fiind desemnat câștigător la categoria “cerb carpatin”, conform informațiilor FANATIK, fiind recompensat cu o medalie din aur, în greutate de 22 grame.

ADVERTISEMENT

Trofeul vânat de Mihail Oprescu  a fost pus lângă o cruce și o icoană

”Ne mândrim cu faptul că AJVPS Hundedoara (afiliată AGVPS din România) a reușit recordul expoziției desfășurată la Sibiu din data de 16 aprilie 2022, la specia Cerb carpatin. Cerbul a fost dobândit de președintele nou ales al AJVPS Argeș, domnul Mihai Oprescu. Felicitările se îndreaptă atât către vânător cât și către gestionarul fondului!”, a fost mesajul Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Romania.

Cerbul a fost vânat de Oprescu la fondul cinegetic 37 Măgureni din județul Hunedoara, iar coarnele acestuia au fost așezate lângă un perete pe care se aflau o cruce făcută în zid și o icoană. Fotografia a fost postată pe pagina de facebook a AGVPS Romania, iar un vânător a comentat: „Cam neinspirată amplasarea trofeului în fața unei cruci și a unei icoane”.  

Pe lângă cele două arme de vânătoare, familia Oprescu deține și un autoturism Mercedes GLC, fabricat în 2019. Soții Oprescu nu au bunuri imobile pe numele lor. În conturi, aceștia au 123.022 lei și 14.202 euro. La rubrica datoriilor, Simona Bucura-Oprescu a completat în declarația de avere două împrumuturi la bancă, a căror valoare totală este de 94.000 lei.

ADVERTISEMENT