Life

Ce preț au cei mai scumpi mici din România. Locul unde pot fi savurați de turiști

Care este suma achitată pentru cei mai costisitori mici din țara noastră. Destinația turistică unde pot fi serviți de oameni.
06.11.2023 | 10:45
Ce pret au cei mai scumpi mici din Romania Locul unde pot fi savurati de turisti
Care este suma achitată pentru cei mai costisitori mici din țara noastră. Destinația turistică unde pot fi serviți de oameni. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce preț au cei mai scumpi mici din România. Locul unde pot fi savurați de turiști. Regiunea este una populară și vizitată indiferent de anotimp datorită peisajelor care îți taie răsuflarea, dar și drumului spectaculos.

Care este suma achitată pentru cei mai costisitori mici din țara noastră. Destinația turistică unde pot fi serviți de oameni

Care este suma achitată pentru cei mai costisitori mici din țara noastră. Destinația turistică unde pot fi serviți de oameni este Cabana Bâlea Lac, aflată în mijlocul uneia dintre cele mai frumoase regiuni montane din Carpați.

ADVERTISEMENT

Aflată la o altitudine de 2.034 de metri și așezată în partea de nord-est, aceasta a fost ridicată în anul 1904 de Asociația Carpatină Transilvană. A fost inaugurată la 29 august 1905 și de atunci este un punct turistic important.

Persoanele care ajung aici se bucură de o masă copioasă în singurul restaurant, iar pentru asta trebuie să scoată din buzunar destui de mulți bani. Mai exact, un singur mic românesc are un cost mai mare față de alte locuri.

ADVERTISEMENT

Conform romaniatv.net, prețul este de 11 lei/ bucata și are 50 de grame. Și micul nu este singurul preparat culinar care are un cost exagerat. Sursa menționată mai arată că o porție de mămăligă cu brânză și smântână costă 43 de lei.

Care este rețeta originală de mici

Rețeta originală de mici este una veche și este realizată din carne de porc și de vită. Unele gospodine obișnuiesc să folosească carne de oaie, în locul celei de vită. Este nevoie de o cantitate de un kilogram, 5 căței de usturoi și 1 linguriță de cimbru uscat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, printre ingrediente trebuie să se mai numere o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, 3 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 linguriță de sare și 1 linguriță de piper negru măcinat. Modul de preparare este unul simplu.

Primul pas este zdrobirea usturoiului care apoi se amestecă cu 3 linguri de apă. Se lasă deoparte pentru a se infuza puțin. Carnea tocată trebuie să fie una fină pentru a se amesteca cu restul ingredientelor.  Ulterior se lasă compoziția la rece timp de câteva ore.

ADVERTISEMENT

Compoziția trebuie să se odihnească înainte de a se forma micii cu mâna umedă. Se ung cu puțin ulei de floarea soarelui și se mai lasă la frigider o jumătate de oră. Se prăjesc la grătarul bine încins și se întorc pe toate părțile.

Micii se servesc mereu fierbinți alături de muștar, pâine caldă și eventual murături. Preparatul culinar este pregătit foarte des de români, la multe dintre sărbătorile de peste an sau chiar la final de săptămână.

ADVERTISEMENT