Life

Ce previziune a făcut Bill Gates. Miliardarul a anunțat o nouă revoluție în tehnologie

Previziunea lui Bill Gates. Miliardarul și unul dintre fondatorii Microsoft a anunțat o nouă revoluție în domeniul tehnologiei.
23.01.2023 | 18:31
Ce previziune a facut Bill Gates Miliardarul a anuntat o noua revolutie in tehnologie
Bill Gates crede că evoluția tehnologiei va fi benefică pentru sistemul de sanatate si educațional. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tehnologia se află în continuă ascensiune, situație care vine la pachet cu avantaje și dezavantaje pentru omenire. Iată ce previziune a făcut Bill Gates.

Noua revoluție tehnologica, din viitorul apropiat. Previziunea lui Bill Gates

Bill Gates spune că în viitorul apropiat inteligența artificială va fi noua revoluție în domeniul tehnologiei. Unul dintre fondatorii Microsoft a venit cu această previziune oferindu-i un răspuns unui utilizator de pe platforma Reddit.

ADVERTISEMENT

”Salut, Bill. Cu mulți ani în urmă, cred că în jurul [anului] 2000, te-am auzit spunând că oamenii supraestimează cum va fi Internetul peste cinci ani, dar subestimează cum va fi peste 10 ani. Există vreo tehnologie-mamut gata să schimbe totul? Orice tehnologie – nu doar Internetul”, a fost întrebarea utilizatorului, după care Bill Gates a adăugat:

”Inteligența Artificială va fi [schimbarea] cea mare”, a transmis unul dintre cei mai bogați oameni ai Planetei, conform statisticilor.

ADVERTISEMENT

Din punctul de vedere al lui Gates, metaversul și Web 3 nu impresionează atât de mult populația, precum o va face inteligența artificială, informează descopera.ro

De exemplu, în curând, un sistem bazat pe AI va apăra primul său caz în fața unor judecători din SUA. Tehnologia va opera în timp real și va oferi răspunsuri acuzatului cu ajutorul unor căști, așa cum transmit jurnaliștii de la Interesting Engineering.

ADVERTISEMENT

Și Bill Gates s-a arătat curios de a utiliza AI în fundația sa ”Bill and Melinda Gates”. Mai mult, în contextul în care multă lume consideră că tehnologia dăunează sistemului educațional și de sănătate, miliardarul are o opinie contrară.

Cum crede Gates că inteligența artificială va ajuta educația și medicina

Bill Gates este destul de optimist că inteligența artificială va fi utilă în domeniile menționate. Mai exact, copiii vor putea învăța matematică mai ușor și în alt mod. Totodată, în zonele unde medicii nu sunt prezenți, oamenii vor obține sfaturi în sănătate de la dispozitive pe bază de inteligență artificială.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, deși un alt internaut de pe platforma Reddit a subliniat că noua revoluție tehnologică va avea ca și consecințe pierderea locurilor de muncă pentru profesori și medici, Gates s-a opus, precizând că lumea are nevoie tot mai multă de cadre didactice și doctori.

ADVERTISEMENT