Life

Ce reacție a avut o româncă stabilită în Irlanda de Nord când a văzut cât costă un kilogram de carne în România: “Am rămas șocată”

Cum a reacționat o româncă stabilită în Irlanda de Nord atunci când a văzut cât costă un kilogram de carne în România. Nu i-a venit să creadă.
30.01.2024 | 10:01
Ce reactie a avut o romanca stabilita in Irlanda de Nord cand a vazut cat costa un kilogram de carne in Romania Am ramas socata
Ce a spus o româncă stabilită în Irlanda de Nord despre prețurile la carne. Sursa foto: Pixabay, Pinterest/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O româncă stabilită în Irlanda de Nord a avut un șoc atunci când a văzut care este prețul pentru un kilogram de carne, în România. Scumpirile alimentelor de bază îi afectează pe mulți români.

Cum a reacționat o româncă stabilită în Irlanda de Nord când a văzut cât costă un kilogram de carne în România

Prețurile mari la alimentele de la noi din țară reprezintă un șoc nu doar pentru românii de aici, ci și pentru cei care sunt stabiliți peste hotare. De altfel, și străinii rămân surprinși atunci când văd prețurile de aici.

ADVERTISEMENT

Înainte de expirarea plafonării adaosului comercial la alimentele de bază, Guvernul și magazinele mari au decis ca măsura să fie prelungită pentru două luni.

Șase produse introduse înainte de sărbătorile de iarnă vor dispărea de pe lista alimentelor plafonate. Este vorba despre cozonac, smântâna cu 12% grăsime, bulionul de roșii, carnea tocată, drojdia și margarina.

ADVERTISEMENT

S-ar putea ieftini, în schimb, untul și gemul. Prețul unui produs foarte consumat de români la masa de Paște ar putea fi redus, și anume carnea de miel.

Pentru a nu avea pierderi, unii retaileri au obținut profit din adaosuri comerciale mai mari la alte produse. Prețurile la detergent și la produse de igienă au crescut, dar vor avea loc scumpiri și la alte categorii.

ADVERTISEMENT

Scumpirile îi afectează pe români, însă nici celor stabiliți în afara țării nu le vină să creadă că multe produse de bază sunt atât de costisitoare. O româncă stabilită în Irlanda de Nord spune că prețurile din România sunt mai mari decât acolo.

“Eu trăiesc în Irlanda de Nord. Acolo este altă viață, iar când am venit acasă, am rămas șocată de prețurile care sunt. Da (n.r. dacă e mai scump în România). La carne, lactate”, a spus femeia pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

De altfel, multor persoane în vârstă le este greu sa facă față scumpirilor. Prețurile produselor au crescut, iar oamenilor le este greu să cumpere alimente de bază cu pensiile mici.

“Au crescut foarte mult și pensiille noastre sunt atât de mici că nu ne permitem”, a declarat un localnic pentru sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT
Tags: