News

Ce se întâmplă cu plafonarea prețurilor la alimente. Marcel Ciolacu: ”Pentru pensionari este vital”

Guvernul vrea să prelungească plafonarea prețurilor la alimente. Premierul, întâlniri cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine
25.01.2024 | 19:53
Ce se intampla cu plafonarea preturilor la alimente Marcel Ciolacu Pentru pensionari este vital
Guvernul caută variante pentru prelungirea plafonării prețurilor la alimente Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a anunţat joi, în cadrul ședinței de guvern, că dorește să discute săptămâna viitoare cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine alimentare pentru a stabili modalitatea de prelungire a mecanismului de plafonare a preţurilor la produsele de bază.

Ce se întâmplă cu plafonarea prețurilor la alimente

”Săptămâna viitoare vreau să discut şi cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine alimentare pentru a stabili cum continuăm mecanismul de plafonare a preţurilor la produsele de bază.

ADVERTISEMENT

Pentru pensionari şi nu numai, este vital să găsim calea pentru a prelungi această schemă până în primăvară, ca să protejăm în continuare puterea de cumpărare a populaţiei”, a declarat premierul..

Măsuri pentru șoferii de TIR

Executivul a modificat joi cadrul legal pentru ca șoferii de TIR să nu mai fie amendați pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de așteptare în vamă.

ADVERTISEMENT

”În privința transportului venim cu o soluție ce rezolvă o cerință importantă a transportatorilor. Modificăm cadrul legal astfel încât șoferii de TIR să nu mai fie amendați pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de așteptare în vamă.

Consider că acesta este gestul corect până venim cu o altă rezolvare din setul de măsuri agreate cu transportatorii, cea a culoarelor dedicate la frontieră și în Portul Constanța”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Premierul a mai precizat și că soluția pentru reducerea tarifului RCA, negociată de reprezentanții transportatorilor împreună cu ASF dă rezultate.

”În doar câteva zile au fost emise peste 700 de oferte la tariful recomandat, ce nu depășește 9.000 lei și sunt convins că se va ajunge rapid la mii de asemenea polițe.

ADVERTISEMENT

De altfel, ministrul Transporturilor a continuat dialogul astfel încât și alte solicitări ale transportatorilor să fie rezolvate prin proceduri interne ale instituțiilor din subordinea Ministerului.

Mă refer la examinarea psihologică a personalului din transportul rutier și la normele și procedurile de control ale Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier”,  a mai declarat șeful executivului.

ADVERTISEMENT