Life

Ce reacție a avut un turist american după ce a văzut prețurile din supermarketurile din România: ”Mă mir că oamenii pot să trăiască din asemenea salarii mici”

Declarația făcută de un turist din SUA după ce a intrat într-un supermarket din țara noastră. Ce spune despre salariile românilor.
29.11.2023 | 19:45
Ce reactie a avut un turist american dupa ce a vazut preturile din supermarketurile din Romania Ma mir ca oamenii pot sa traiasca din asemenea salarii mici
Declarația făcută de un turist din SUA după ce a intrat într-un supermarket din țara noastră. Ce spune despre salariile românilor. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce reacție a avut un turist american după ce a văzut prețurile din supermarketurile din România. Tânărul s-a mirat că oamenii pot să trăiască din asemenea salarii mici având în vedere prețurile piperate din magazine și restaurante.

Declarația făcută de un turist din SUA după ce a intrat într-un supermarket din țara noastră. Ce spune despre salariile românilor

Declarația făcută de un turist din SUA după ce a intrat într-un supermarket din țara noastră. Ce spune despre salariile românilor care trăiesc cu venituri foarte mici în fiecare lună. Salariul minim pe economie este în prezent 3.300 de lei brut.

ADVERTISEMENT

Fiecare angajat rămâne cu puțin peste 2.000 lei net, însă sondajele arată că nevoile unei familii ajung până la o sumă mult mai mare. De acest aspect s-a lovit și un tânăr din America, care are mama româncă și tată bulgar.

Bărbatul, pe numele său Claudiu, a rămas surprins de costurile mari ale produselor din magazine, dar și din restaurantele românești. Turistul american a ajuns la cel mai scump local din Cluj-Napoca, unde a achitat circa 2.500 de euro.

ADVERTISEMENT

„Supermaketurile românești sunt cred că cele mai scumpe din Europa de Est. Prețuri mari, nejustificate, mă mir că oamenii pot să trăiască din asemenea salarii mici”, a spus Claudiu, conform romaniatv.net.

Un turist american, despre salariile românilor

„Iar lucrurile pare că nu s-au schimbat prea mult față de anii comunismului, mai ales că dacă mergi la țară sau într-un oraș mic vezi multă sărăcie. În orașele mari în care am fost,lucrurile stau puțin altfel.

ADVERTISEMENT

Lumea pare că are mai mulți bani, sunt restaurante scumpe, luxoase. M-am îndopat, am și băut bine, dar parcă totuși a fost mult prea mult. M-am gândit că în România sunt milioane de oameni care trăiesc cu salariul minim de 400 de euro și mi-a fost rușine.

M-am simțit ca un individ parvenit care aruncă cu banii când alții flămânzesc”, a mai declarat turistul american care a vizitat mai multe orașe din România, mai arată sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT

Claudiu a transmis că cele mai frumoase orașe, care i-au atras atenția sunt București, Brașov și Cluj. Turiștii sunt tot mai atrași de țara noastră datorită peisajelor impresionante, a locurilor de poveste și a preparatelor culinare tradiționale.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni