Life

Stațiunea din România care atrage turiștii ca un magnet în această iarnă. Are efecte terapeutice, prețurile nu sunt mari

O stațiune din România atrage turiștii ca un magnet în această iarnă. Este foarte vizitată datorită efectelor benefice pentru sănătate.
21.01.2023 | 15:58
Statiunea din Romania care atrage turistii ca un magnet in aceasta iarna Are efecte terapeutice preturile nu sunt mari
Stațiunea din România care atrage turiștii ca un magnet în această iarnă. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România de care turiștii sunt foarte atrași e situată în nord-vestul țării și e apreciată pentru prezența apelor termale. Mulți ajung aici chiar și săptămânal datorită efectelor terapeutice.

Stațiunea din România care atrage turiștii ca un magnet și iarna. De ce este atât de vizitată

În general, turiștii preferă să meargă să schieze în această perioadă, mai ales în stațiunile de pe Valea Prahovei sau în Poiana Brașov.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, există și turiști români care preferă să se relaxeze în altă parte în sezonul rece. Mulți preferă stațiunile unde există și ștrand, iar una dintre ele ajunge să fie ocupată complet în weekend.

Este vorba de Tășnad, stațiune situată în județul Satu Mare. Turiștii au petrecut minute în șir la coadă pentru a intra la ștrand, la jumătatea lunii ianuarie.

ADVERTISEMENT

Apa termală din această stațiune îi atrage pe români, care iarna se află în cea mai bună stare a ei. Turiștii vin pentru a se bucura de beneficiile apei termale, care ajută la hidratarea și revitalizarea pielii.

“În timpul iernii apa termală este în cea mai pură stare a ei. Pe măsura procesului de umplere ea se răceşte de la 70 de grade până la aproximativ 38-40 cât are acum în pisicină.”, a explicat Adrian Farcău, primarul stațiunii Tăşnad, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Unii turiști au declarat că vin în fiecare săptămână, de mai mulți ani, pentru apa termală.

“Pentru beneficiile apei. Din ce a fost e bine şi va fi şi mai bine.”, a declarat un cuplu care vine la Tășnad de mai bine de 20 de ani.

În multe unități de cazare, gradul de ocupare ajunge să fie 100% la sfârșit de săptămână.

“Oferim cazare, camere de trei stele, de patru stele, apartamente, camere duble, single. Avem o zonă de SPA, piscină cu apă termală, bazin cu apă dulce încălzită, saună.”, a spus un reprezentant complex hotelier, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

În plus, prețurile sunt accesibile pentru turiștii care ajung la Tășnad. În incinta ștrandului, parcarea și lezlongurile sunt gratuite.

Adulții trebuie să plătească 30 de lei pentru a intra la ștrand, iar copiii, elevii și studenții 15 lei.

ADVERTISEMENT