Life

Ce religie are Mircea Radu. Prezentatorul laudă Catedrala Mântuirii Neamului

La ce zeitate se închină Mircea Radu. Moderatorul TV apreciază construirea Catedralei Mântuirii Neamului din București.
06.11.2023 | 11:25
Ce religie are Mircea Radu Prezentatorul lauda Catedrala Mantuirii Neamului
La ce zeitate se închină Mircea Radu. Moderatorul TV apreciază construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Ce religie are Mircea Radu. Prezentatorul laudă Catedrala Mântuirii Neamului. Fosta gazdă a emisiunii Din dragoste a vorbit public în repetate rânduri despre credința sa, dar și despre faptul că este un om care ține toate posturile de peste an.

La ce zeitate se închină Mircea Radu. Moderatorul TV apreciază construirea Catedralei Mântuirii Neamului

Mircea Radu a dezvăluit la ce zeitate se închină. Moderatorul TV apreciază construirea Catedralei Mântuirii Neamului din București care are drept hram principal Înălțarea Domnului. Hramul secundar este închinat Sfântului Apostol Andrei.

ADVERTISEMENT

Celebrul jurnalist este creștin ortodox și sare frecvent în apărarea credinței pe care o împărtășește. Din anul 2006 ține toate posturile pentru a fi mai aproape de Dumnezeu și nu-i este greu să stea departe de carne, ouă și lactate.

„Bine, nu crezi în Dumnezeu, am înțeles. E dreptul tău. Am înțeles și că nu avem spitale pentru că biserici și catedrale – eu nu cred asta, dar dacă tu zici, te las să zici. Dar să numești Catedrala Mântuirii Neamului drept Catedrala Prostirii Neamului Românesc e grav.

ADVERTISEMENT

E ca atunci când înjuri și batjocorești pe altul care nu face altceva decât să creadă altfel decât tine. Care crede. Știu o expresie care ți se potrivește – da, e veche, desuetă și, în timpurile astea, poate fără valoare.

Probabil că vei zâmbi superior când ți-o voi spune: Să îți fie rușine, omule…”, a scris Mircea Radu la un moment dat pe pagina de Facebook. De asemenea, vedeta a avut numai cuvinte de laudă și după ce a vizionat un film dedicat Sfântului Nectarie.

ADVERTISEMENT

Producția intitulată Omul lui Dumnezeu a apărut în anul 2022 și l-a mișcat pe cunoscutul prezentator român. Personajul principal, interpretat de Aris Servetalis, l-a impresionat pe jurnalist din toate punctele de vedere.

Mircea Radu, un om extrem de credincios

Mircea Radu este un om extrem de credincios și recunoaște că ține toate posturile din calendar și îi vine foarte ușor să facă asta. Decizia a fost luată într-o deplasare în Italia, unde se afla cu caravana emisiunii Din dragoste.

ADVERTISEMENT

Se întâmpla în postul Paștelui, când mâncarea lui de bază a fost compusă din pâine cu roșii uscate și măsline. Mâncarea a fost considerată o bunătate de către moderatorul român, care susține că este un mare gurmand.

În plus, jurnalistul punctează și faptul că mănâncă des carne, însă când începe postul nu este tentat de absolut nimic. Mircea Radu nu mai e interesant de niciun preparat culinar chiar dacă sunt oameni care consumă lângă el carne, ouă sau lactate.

ADVERTISEMENT
Tags: