Life

Ce reprezintă, de fapt, al treilea compartiment al mașinii de spălat. Puțini știu cât de folositor e

Care este scopul celui de-al treilea sertar al mașinii de spălat rufe. Doar unele persoane cunosc cât de util este, în realitate.
03.12.2023 | 13:46
Ce reprezinta de fapt al treilea compartiment al masinii de spalat Putini stiu cat de folositor e
Care este scopul celui de-al treilea sertar al mașinii de spălat rufe. Doar unele persoane cunosc cât de util este, în realitate. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce reprezintă, de fapt, al treilea compartiment al mașinii de spălat. Puțini știu cât de folositor e. De acum înainte vei folosi aparatul la capacitate maximă și te vei bucura de funcțiile pe care are și care sunt foarte utile.

Care este scopul celui de-al treilea sertar al mașinii de spălat rufe. Doar unele persoane cunosc cât de util este, în realitate

Care este scopul celui de-al treilea sertar al mașinii de spălat rufe. Doar unele persoane cunosc cât de util este, în realitate. Fiecare compartiment are funcția sa aparte, însă multe gospodine nu le folosesc pe toate.

ADVERTISEMENT

Main Wash reprezintă locul destinat spălării de bază care răspunde ciclului esențial. În el se pune detergentul, fie că este vorba de un praf, lichid sau gel. De asemenea, tot aici se adaugă agentul pentru îndepărtarea petelor sau pentru albirea hainelor.

Softener, al doilea compartiment din mașina de spălat, cel din mijloc, este destinat balsamului de rufe. Acesta reîmprospătează materialele și oferă o aromă specială, mai ales dacă rufele sunt uscate într-o încăpere din casă.

ADVERTISEMENT

În general, acesta este marcat cu simbolul ”max”. Balsamul se toarnă până când se ajunge la acest semn, nicidecum mai mult. De asemenea, specialiștii sunt de părere că balsamul este făcut pentru a persista și de aceea are nevoie de o singură clătire.

Ce face al treilea compartiment al mașinii de spălat

Al treilea sertar al mașinii de spălat se numește Prewash și este destinat pentru prespălare. Acest proces are nevoie de mai mulți agenți de curățare pentru a ajuta la îndepărtarea murdăriei grele și de aceea se folosesc mai multe clătiri.

ADVERTISEMENT

Foarte multe femei aleg să spele hainele în mod natural, într-un lighean, însă acest compartiment te scutește de timpul scurs, dar și de eforturile depuse atunci când freci anumite haine care sunt mai murdare.

Compartimentul are, în general, mărimi mai mici decât celelalte două componente ale mașinii de spălat. În acesta se pun de fiecare dată soluții lichide și concentrare. Simbolul său mai poate fi la unele aparate I sau chiar 1. În plus, este detașabil la unele mașini de spălat.

ADVERTISEMENT

„Există de obicei 3 compartimente: pre-spălare, detergent, balsam. De la L-R în ordine. Deci, L este pre-spălare, mijlocul este detergent, R este balsam”, a declarat Laura de Barra, expert în curățenie, conform alephnews.ro.

ADVERTISEMENT