Life

Care e cel mai bun îngrășământ natural de pus în grădina ta, în luna septembrie. Folosește-l și vei avea o recoltă de toamnă excelentă. Ce poți să plantezi imediat

Îngrășământul natural care este ideal pentru grădina ta, în septembrie. Recolta va fi una bogată. Ce poți planta imediat?
26.08.2023 | 14:00
Care e cel mai bun ingrasamant natural de pus in gradina ta in luna septembrie Folosestel si vei avea o recolta de toamna excelenta Ce poti sa plantezi imediat
Cel mai bun îngrășământ pentru grădină, toamna. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Toamna este sezonul în care culegem roadele muncii pe care am depus-o vara. Cei care s-au îngrijit minuțios de plantele din grădină ar trebui să aibă în septembrie o recoltă bogată. Puțini știu faptul că în prima lună din toamnă mai putem semăna diferite legume.

Îngrășământul ideal pentru grădină, în septembrie

Ca să cultivăm legume de luna viitoare trebuie să ne implicăm mai mult având în vedere că se schimbă clima, iar solul devine mai rigid, respectiv mai greu fertil. Ceea ce se seamănă într-o astfel de perioadă se va putea culege spre final de toamnă sau chiar anul viitor, potrivit agricultorilor.

ADVERTISEMENT

Aflați și că este nevoie de o protecție termică în jurul a ceea ce veți cultiva toamna. Dacă producția se va întinde și pe timp de iarnă, în mod cert este necesar un spațiu închis și încălzit. Valorile termice trebuie să fie unele constante, pentru ca rezultatul să nu fie unul dezamăgitor.

Îngrășământul pe care-l folosești are un rol important în dezvoltarea recoltei. Este sugerat unul natural pentru un sol mai fertil și plante mai sănătoase. Mulți agricultori pun cenușă la rădăcina acestora, bălegar sau coji de nucă și coji de ouă.

ADVERTISEMENT

Totodată, mai pot turna la rădăcina plantelor și soluție din urzici. Aceasta se prepară prin fierberea urzicilor apoi lăsarea lor într-un recipient, timp de o săptămână, acoperite. O altă soluție utilă este amestecul de apă caldă cu bicarbonat de sodiu, care se stropește peste recoltă.

Ce plante se pot cultiva în grădină, în septembrie

Deși mulți oameni știu că acest lucru se face doar primăvara, ceapa și usturoiul verde se pot pune în pământ și toamna. Pentru asta este nevoie de săparea unor șanțuri, la distanțe de aproape 5 centimetri fiecare. Pentru ca planta să nu înghețe, șanțurile ar trebui să fie mai adânci.

ADVERTISEMENT

Ridichiile, unele dintre cele mai consumate legume vara, se pot sădi și toamna. Răsadurile lor se introduc în pământ la o adâncitură de 1 sau 2 cm. Și pentru ele este nevoie de crearea unor șanțuri și se vor uda o dată sau de două ori pe săptămână.

Prazul se dezvoltă foarte bine și toamna, dar are nevoie de o temperatură puțin scăzută la început de toamnă. Această legumă se poate pune direct în grădină sau în seră, udarea fiind necesară tot o dată sau de două ori pe săptămână. Atenție, nu se cultivă în locul unde au crescut varza și cartofii.

ADVERTISEMENT

Greu de crezut, dar și salata verde poate răsări și pe timp de sezon rece. Pe baza unui fertilizant compus din fosfor și potasiu și prin pregătirea unui sol bine mărunțit și nivelat, poate răsări o salată verde, stufoasă și extrem de gustoasă.

ADVERTISEMENT
Tags: