Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce risc e să pierdem la masa verde meciul cu Kosovo? „Avem 6 capete de acuzare!”

România nu este sigură de victorie nici atunci când câștigă. Problemele din tribună de la meciul cu Kosovo sunt în continuare de actualitate și toată lumea așteaptă decizia celor de la UEFA.
15.09.2023 | 11:56
Ce risc e sa pierdem la masa verde meciul cu Kosovo Avem 6 capete de acuzare
ANUNTUL UEFA 6 CAPETE DE ACUZARE IMPOTRIVA ROMANIEI. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Duelul dintre România și Kosovo a fost întrerupt în prima repriză timp de 45 de minute. Atunci, o parte a galeriei tricolore a început să strige lozinci politice, motiv pentru care arbitrul a trimis jucătorii la vestiare. În final, cu mult efort diplomatic, partida a fost reluată, iar echipa lui Iordănescu s-a impus pe teren cu 2-0.

Cazul România – Kosovo se judecă la UEFA

“Avem 6 capete de acuzare după ce s-a întâmplat acolo. S-a deschis o procedură disciplinară. Mesaje provocatoare, sunt multe dintre ele. Adi Stângaciu intră la luptă acum, meciul s-a continuat dar continuă. Poți să iei două etape de suspendare cu o parte din stadion fără spectatori așa cum am avut la meciul cu Israel.

ADVERTISEMENT

Din aceeași cauză am avut cu Israel două sectoare neocupate, pentru că la meciul cu Israel se putea face sold-out, dacă nu era decizia cu 2000 de locuri libere lăsate ca sancțiuni. Deci pot fi un meci, două meciuri parțial sau închis total stadionul, iar echipa națională nu a terminat această campanie, nici pe departe”, a declarat Andrei Vochin.

6 capete de acuzare vor fi analizate

România nu e la prima abatere. Partida cu Islanda din mandatul lui Rădoi s-a jucat fără spectatori din cauza problemelor din tribună. În cazul în care UEFA constantă că s-a încălcat regulamentul, există posiblitatea ca meciul cu Elveția să se joace cu porțile închise, sau cu un număr limitat de spectatori.

ADVERTISEMENT

“Ar fi rău de tot, dramatic, să jucăm ambele meciuri, inclusiv Elveția fără spectatori”, a spus Horia Ivanovici, completat de Andrei Vochin: “Asta a dorit acel parlament de 458 de oameni la meciul acesta dacă se v-a întâmpla. Asta și-au dorit sau nu au capacitatea de a relaționa.

Nu cred că riscăm 0-3 cu Kosovo. 99.99% nu, dar nu pot să spun. Ideea generală al oricărui organizator de competiție, principala misiune este ca jocul să se joace și să se termine pe teren. Atâta timp cât jocul se joacă și se termină pe teren. rămâne rezultatul pe teren.

ADVERTISEMENT

În momentul când vine un judecător nu poți să spui 100% niciodată. Șansele sunt foarte mari să jucăm meciul fără o parte din spectatori. În meci decisiv cu Islanda, cu Rădoi, am jucat fără spectatori și a fost greu. Bine poate să zică lumea că nici cu 50.000 nu câștigam, dar e o șansă în plus. Ar fi groaznic”.

“Eu nu am înțeles ce au vrut, după cum spuneau, dorința asta de a se răzbuna. Vine Ianis Hagi, e unul din liderii naționalei, vine la voi, nu îl bagi în seamnă. Vine căpitanul echipei, nu îl bagi în seamă. Te avertizează și crainicul, nu îl bagi în seamă. Ok, mesajul deja era transmis”, a spus Florin Gardoș.

ADVERTISEMENT

România ocupă locul secund în grupa pentru Euro. Elevii lui Iordănescu au 12 puncte după primele 6 partide și sunt neînvinși în această campanie. Pe primul loc se află Elveția cu 14 puncte și zero înfrângeri, iar pe locul 3 este Israel cu 11 puncte și o înfrângere. Primele două clasate merg la Euro.

FANATIK SUPERLIGA este LIVE și EXCLUSIV pe FANATIK.RO. Show-ul se poate vedea în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Romania judecata la UEFA

 

ADVERTISEMENT