News

Ce român locuiește la adresa din Italia a lui Cătălin Cherecheș. Acesta are o afacere la Villa Literno

Cătălin Cherecheș avea asupra sa un act de identitate emis de autoritățile italiene atunci când a fost prins de poliția germană.
05.12.2023 | 09:07
Ce roman locuieste la adresa din Italia a lui Catalin Chereches Acesta are o afacere la Villa Literno
Poliția germană a descoperit asupra lui Cătălin Cherecheș un document emis de autoritățile din localitatea italiană Villa Literno. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Poliția germană, google.maps, pupia.tv
ADVERTISEMENT

Cătălin Cherecheș a fost prins miercurea trecută, pe 27 decembrie, lângă gara din localitatea germană Augsburg. Primarul din Baia-Mare, care a primit o condamnare de 5 ani de închisoare pentru luare de mită, fusese dat în urmărire generală. El a fost încarcerat în închisoarea din Gablingen, de lângă Augsburg, dar urmează să fie transferat  într-un penitenciar din Munchen.

Cartea de identitate italiană a lui Cherecheș a fost emisă pe 8 septembrie 2022

El a fost audiat de Tribunalul districtual din Augsburg înainte să fie trimis la penitenciar. Cherecheș a refuzat procedura de extrădare simplificată, a anunțat Parchetul general din Munchen, astfel că fostul primar din Baia-Mare va fi transferat la un penitenciar de lângă capitala Bavariei, deoarece procedura de extrădare va dura înte 4 și 6 săptămâni.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a fost prins de Poliția germană, Cătălin Cherecheș avea asupra sa o carte de identitate emisă de statul român, o legitimație expirată de deputat, o legitimație emisă de Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere a Ministerului de Interne, dar și un act de identitate emis de statul italian.

Atunci când a fost capturat, Cherecheș avea asupra sa 3.265 de euro, aproximativ 150 de euro în forinți și o sumă în lei, echivalentul a 320 de euro. Cartea de identitatate italiană a lui Cherecheș a fost emisă de autoritățile din localitatea Villa Literno pe 8 septembrie 2022 și expiră pe 7 iulie 2033, așadar are o valabilitate de 11 ani.

ADVERTISEMENT

Adresa de domiciliu a lui Cherecheș din această localitate este Madonna del Loreto numărul 7. Villa Literno este o comună cu peste 12.000 locuitori, aflată în provincia Campania, regiunea Caserta, nu departe de Napoli. Conform imaginilor de pe google.maps, adresa respectivă se află pe o străduță îngustă, tipică pentru sudul Italiei. Aici sunt mai multe locuințe care împart aceeași curte interioară.

Românul care figurează la adresa lui Cherecheș vinde mașini

Aceasta este delimitată de un gard de beton cu grilaj metalic și o poartă rabatabilă din fier. Casele de la această adresă au un singur etaj, iar exteriorul nu este unul luxos. Potrivit datelor consultate de FANATIK pe site-urile ce oferă informații despre firmele înregistrate la Camera de Comerț din Caserta, la această adresă se află un român, numit C. S.

ADVERTISEMENT

Acesta și-a înregistrat activitatea pe întreprindere individuală, domeniul fiind “comerț cu ridicata și cu amănuntul de autoturisme și autovehicule ușoare”. C. S. s-a înregistrat la autoritățile italiene pe 21 ianuarie 2020. El a primit de la Camera de Comerț din Caserta, pentru a-și derula activitatea fiscală, un număr de TVA și un cod pentru plătirea taxelor.

La aceeași adresă mai figurează o persoană, M. R., înregistrată ca întreprindere individuală în domeniul “construcții de clădiri rezidențiale și nerezidențiale”. Conform datelor demografice, la 1 ianuarie 2021, în Villa Literno locuiau 1220 de străini, adică 10,% din populația totală.

ADVERTISEMENT

O vilă nouă în Villa Literno costă 240.000 euro

După al doilea război mondial, Villa Literno a devenit unul  dintre principalele centre ale unei agriculturi intensive înfloritoare, în special pentru producția de tomate. Astfel, localitatea a devenit un magnet pentru imigranți, marea majoritate fiind africani, care au venit aici pentru o viață mai bună.

Aceștia au fost, însă, exploatați de mafioții locali, care i-au ținut în condiții inumane de muncă și locuit, astfel că a luat naștere un cartier insalubru, numit ghetoul din Villa Literno. Coexistența imigranților cu populația locală a căpătat în curând forme conflictuale, iar la sfârșitul anilor 80 a dus la organizarea de patrule pentru îndepărtarea muncitorilor străini din centrele locuite.

Nu au lipsit episoadele sângeroase, în spatele cărora s-a aflat Camorra, mafia napoletană. În prezent, pe locul unde a fost ghetoul s-a ridicat un cartier rezidențial format din vile cu suprafața de 160 metri pătrați. Conform datelor consultate de FANATIK, o astfel de vilă, cu două nivele, care are șase camere, terasă și balcon, poate fi cumpărată cu prețuri începând de la 240.000 euro.

ADVERTISEMENT