Life

Ce s-a ales de Ionică din Liceenii, actorul care a bucurat milioane de români. Ce face acum Mihai Constantin

Îl mai știi pe Ionică din Liceenii? Ce proiecte are actorul Mihai Constantin, după ce i-a cucerit pe oameni în anul 1986.
18.06.2023 | 14:16
Ce sa ales de Ionica din Liceenii actorul care a bucurat milioane de romani Ce face acum Mihai Constantin
Îl mai știi pe Ionică din Liceenii? Ce proiecte are actorul Mihai Constantin, după ce i-a cucerit pe oameni în anul 1986. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Ce s-a ales de Ionică din Liceenii, actorul care a bucurat milioane de români. Ce face acum Mihai Constantin, care s-a născut pe 30 septembrie 1964, la București, într-o familie de artiști. Tatăl său a fost George Constantin, iar mama sa, mezzo-soprana Iulia Buciuceanu.

Îl mai știi pe Ionică din Liceenii? Ce proiecte are actorul Mihai Constantin, după ce i-a cucerit pe oameni în anul 1986

Îl mai știi pe Ionică din Liceenii? Ce proiecte are actorul Mihai Constantin, după ce i-a cucerit pe oameni în anul 1986, cu filmul de dragoste regizat de Nicolae Corjos. Vedeta are o carieră înfloritoare și lucrează la un teatru cunoscut din Capitală.

ADVERTISEMENT

Stagiunea curentă de la Teatrul Național București îl găsește în mai multe piese importante. Vedeta joacă în Livada de vișini, O scrisoare pierdută, Orchestra Titanic, Regele Lear și Revizorul, alături de alți actori de renume din țara noastră.

Ajuns la vârsta de 58 de ani, nepotul regretatei Tamara Buciuceanu a interpretat de-a lungul anilor numeroase roluri. Mihai Constantin a cunoscut celebritatea după ce i-a dat viață lui Ionică din Liceenii. În prezent, este una dintre figurile proeminente ale teatrului românesc.

ADVERTISEMENT

Renumitul artist a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1989, la clasa profesoarei Sanda Manu. De atunci și până în momentul de față actorul a avut foarte multă activitate și nu a dus lipsă de proiecte.

Mihai Constantin, actor al Teatrului Național București
Așa arată acum Mihai Constantin, actor al Teatrului Național București. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik

Rolurile interpretate de Mihai Constantin la TNB

Rolurile interpretate de Mihai Constantin la Teatrul Național București sunt diverse. Printre acestea se află O scrisoare pierdută, în regia lui Horațiu Mălăele, unde îl interpretează pe Nae Cațavencu. Un alt rol este Luko, în Orchestra Titanic de Hristo Boicev, în regia lui Felix Alexa.

ADVERTISEMENT

De asemenea, actorul a avut și multe roluri în afara instituției din care face parte în prezent. Vedeta a jucat împreună cu Asociaţia Inspira, la Teatrul Bulandra, în piesa Acum sau niciodată de Vladimir Krasnogorov, în regia lui Mihai Constantin.

„Am trăit printre actori, printre cântăreți, toată copilăria mea m-am jucat în culisele Operei și ale teatrelor, dar nici prin cap nu mi-a trecut c-o să mă fac vreodată actor. Ideea asta mi-a venit mult mai târziu.

ADVERTISEMENT

Nu a fost dintr-o mare dorință de a mă exprima pe scenă, ci pur și simplu pentru că mi-era frică să nu rămân pe dinafară. Nu eram obișnuit cu învățatul… Chestia asta – trebuie s-o iei de mic și să te obișnuiești cu ea.

Mi-era foarte greu să stau mult în fața lecțiilor, oboseam repede pentru că nu aveam exercițiul de a învăța”, spunea la un moment dat actorul Mihai Constantin pentru Ziarul Metropolis.

Mai mult decât atât, Ionică din Liceenii este o persoană foarte activă în social media. Nepotul regretatei Tamara Buciuceanu postează destul de des imagini și informații despre piesele de teatru în care apare sau unde joacă.

ADVERTISEMENT
Tags: