Life

Ce s-a ales de Maria Ploae, actrița iubită de milioane de români. Ce face acum superba parteneră a lui Florin Piersic, la 73 de ani

Cu ce se mai ocupă Maria Ploae, vedeta adorată de publicul din România. Care este activitatea pe care o are fosta parteneră a lui Florin Piersic.
10.03.2024 | 12:45
Ce sa ales de Maria Ploae actrita iubita de milioane de romani Ce face acum superba partenera a lui Florin Piersic la 73 de ani
Cu ce se mai ocupă Maria Ploae, vedeta adorată de publicul din România. Care este activitatea pe care o are fosta parteneră a lui Florin Piersic. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce s-a ales de Maria Ploae, actrița iubită de milioane de români. Ce face acum superba parteneră a lui Florin Piersic din filmul Pintea, regizat de Mircea Moldovan, după un scenariu de Vasile Chiriță și Dumitru Mureșan. În prezent, are 73 de ani.

Cu ce se mai ocupă Maria Ploae, vedeta adorată de publicul din România. Care este activitatea pe care o are fosta parteneră a lui Florin Piersic

Cu ce se mai ocupă Maria Ploae, vedeta adorată de publicul din România. Care este activitatea pe care o are fosta parteneră a lui Florin Piersic. Vedeta a împlinit frumoasa vârstă de 73 de ani pe 19 februarie 2024.

ADVERTISEMENT

Este una dintre cele mai apreciate actrițe din industria cinematografică, fiind un nume de referință în acest domeniu. Pentru artistă a fost mai mult decât o simplă meserie, ci o adevărată menire. Frumusețea a fost, de asemenea, un mare atuu.

A început să joace imediat după absolvirea facultății I.A.T.C, în anul 1975. Celebra actriță a jucat prima dată cu Florin Piersic în Dumbrava minunată și în Pintea. Ulterior, i s-a încredințat de viitorul soț rolul din Luchian și Undeva în est. Continuă să fie în atenția publicului și în prezent.

ADVERTISEMENT

În plan personal, Maria Ploae este căsătorită de foarte multă vreme cu celebrul regizor Nicolae Mărgineanu. Nunta a avut loc în anul 1976. Cei doi artiști trăiesc o frumoasă poveste de dragoste și sunt părinții a trei copii.

„L-am întâlnit în timpul filmărilor de la Fraţii Jderi, însă pe atunci era operator şi era şi căsătorit. Din prima clipă am simţit o afinitate pentru acest om, deşi eram doar prieteni. După filmări nu ne-am mai văzut multă vreme.

ADVERTISEMENT

Ne-am reîntâlnit la Muntele ascuns, unde era tot operator, dar şi divorţat. Atunci ne-am îndrăgostit unul de celălalt, în ’74”, a povestit Maria Ploae într-un interviu acordat în trecut pentru Adevărul.

Maria Ploae, împlinită în plan personal

„Îmi culegea cele mai frumoase floricele de stâncă din zona Lotrului, unde am filmat. Şi aşa a început povestea noastră. Ne-am îndrăgostit foarte tare, iar în ’76 ne-am căsătorit. Ne-am mişcat repede pentru că m-a cam grăbit. 

ADVERTISEMENT

Îmi spunea că trebuie să ne căsătorim cât mai repede ca să avem timp să facem copii. Am trei copii, două fete şi un băiat, şi şase nepoţei. Sunt foarte încântată!”, a mai spus Maria Ploae, mai arată sursa menționată anterior.

Renumita actriță este împlinită în plan personal. Trăiește o mare bucurie alături de partenerul de viață care este scenarist, producător și regizor de film. Vedeta și Nicolae Mărgineanu au trei copii care le calcă pe urme.

Unul dintre aceștia este Petre Mărgineanu care are o carieră frumoasă, fiind compozitor. Oana Maria Mărgineanu este actriță și a debutat în filmul tatăl său, Logodnicii din America. Cealaltă fiică, Ana Mărgineanu, este regizor de teatru, fapt care a ajutat-o să lucreze cu mama sa.

Maria Ploae a jucat în spectacole regizate de fiica sa, precum şi în filme regizate de soţul ei. Celebra actriță continuă să joace în filme, teatru și seriale de televiziune. Ultima oară a fost lăudată pentru rolul din Binecuvântată fii, închisoare (2002).

ADVERTISEMENT