Life

Ce s-a construit în locul fabricii ARO de la Câmpulung. Suma cu care a fost vândut terenul: “S-a terminat și cu condamnări”

Cine a luat locul fostei fabrici ARO din Câmpulung Muscel. În perioada comunistă, aici se produceau sute de mii de mașini destinate exportului.
03.04.2024 | 11:19
Ce sa construit in locul fabricii ARO de la Campulung Suma cu care a fost vandut terenul Sa terminat si cu condamnari
Ce s-a ales de fabrica ARO de la Câmpulung Muscel. Sursa foto: captură Youtube/ ProMotor România
ADVERTISEMENT

ARO este una dintre mașinile care le amintește românilor de identitatea națională. Ani la rând, sute de mii de exemplare de ARO au ieșit de pe porțile fabricii de la Câmpulung Muscel. În prezent, producția ARO este istorie, iar locul fabricii a fost deja ocupat de altceva.

Când a dispărut singurul brand auto românesc 100%

ARO este una dintre cele mai reprezentative mașini pentru România. În perioada comunistă, ARO se producea în cantități uriașe în fabrica de la Câmpulung Muscel. Nu mulți aveau ocazia de a se urca la volanul unui astfel de autoturism, iar motivul era unul simplu.

ADVERTISEMENT

Producția uriașă ajungea, în mare parte, către export. În perioada comunistă, mai mult de 400.000 de astfel de exemplare au luat drumul străinătății. Deși totul pare mai mult istorie, subiectul legat de producția ARO în România este unul sensibil.

În prezent, în Câmpulung Muscel nu mai există deloc celebra fabrică ARO. Locul ei a fost ocupat de un colos industrial privat care a transformat zona într-un parc dedicat activităților industriale.

ADVERTISEMENT

Fabrica ARO a dispărut de pe harta industrială a României în anul 2003. Atunci, un grup de investitori din Statele Unite ale Americii a plătit o sumă infimă pentru a intra în posesia ei. Și anume, 180.000 de dolari.

Ce se află, în prezent, în locul fostei fabrici ARO din Câmpulung Muscel

Pentru că mulți români sunt curioși să afle ce s-a întâmplat cu fabrica ARO și cu spațiul destinat ei, unul dintre reporterii DC News a mers în Câmpulung Muscel. În zonă, aproape că toată lumea cunoaște problemele actuale legate de noul parc industrial.

ADVERTISEMENT

Întrebat ce anume se află în locul fostei fabrici ARO, candidatul la Consiliul Județean Argeș a răspuns fără ezitare. Parcul industrial actual pare că nu funcționează la nivelul la care se aștepta oficialul. Potrivit acestuia, parcul industrial nu a avut nicio contribuție vizibilă la economia județului Argeș.

”Nu știu dacă are clienți, nu cunosc, dar nu s-a afirmat pe plan economic în județul Argeș ca și destinație în care să te duci să-ți deschizi o afacere. Nu a performat la nivelul la care mi-aș fi dorit să performeze.”, a răspuns oficialul, potrivit dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Faptul că nu produce nimic semnificativ nu este singura problemă a parcului industrial care a luat locul fostei fabrici ARO. Se pare că aici, de fapt, se află un depozit de deșeuri chimice. Deși rezolvarea acestei probleme a avut caracter obligatoriu, se pare că, în continuare, a rămas fără soluții.

”Pe teritoriul acesteia se află un depozit de deșeuri chimice, moștenite, împrospătate și așa mai departe, care încă nu a fost rezolvată. Este o întreagă poveste care s-a terminat și cu condamnări.”, a mai spus candidatul la CJ Argeș, potrivit aceleiași surse.

ADVERTISEMENT
Tags: