News

Ce s-a descoperit în canalizarea unei localități din Dâmbovița: “Nu e normal”

Lucrările la canalizarea unei localități din județul Dâmbovița au scos la iveală surprize neplăcute. Localnicii spun că nu e normal așa ceva.
15.03.2023 | 20:41
Ce sa descoperit in canalizarea unei localitati din Dambovita Nu e normal
Probleme la lucrările privind canalizarea unei localități din Dâmbovița. Ce s-a descoperit aici. Sursa foto: capturi Știrile ProTV / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-o localitate din județul Dâmbovița, rețeaua de canalizare, construită în urmă cu 3 ani, stă şi acum nefolosită. Motivul: lucrările au fost făcute prost. Acest lucru este recunoscut atât localnici cât şi reprezentanții Primăriei care a plătit nouă milioane de lei.

Probleme la lucrările privind canalizarea unei localități din Dâmbovița. Ce s-a descoperit aici

În această primăvară, compania de apă și canal Târgoviște a avut intenția de a prelua rețeaua pentru a o pune în funcțiune. Angajații instituției au descoperit însă tot felul de probleme, care mai de care mai grave.

ADVERTISEMENT

Cei circa 20 de km de conducte de canalizare trec prin trei sate, la Hulubești. Ele sunt însă blocate de pietre pe mai multe secțiuni. S-a mai descoperit că unele tronsoane nu au pantă de scurgere.

Haznaua a rămas în curte ca acu 32 de ani, țeava pe la poartă stă în pământ cu miliarde băgate cu saci de bani de la UE, pentru că aceste lucrări nu au fost verificate”, se plânge un localnic, conform Știrile ProTV.

ADVERTISEMENT

Oamenii din Hulubești încă visează să fie în rând cu lumea și să aibă parte de o canalizare adecvată. Au trecut mai mulți ani de când lucrările la canalizare s-au încheiat. Totul doar verbal și de mântuială.

Locuitorii din comuna dâmbovițeană spun că folosesc tot fose, ca înainte de aceste lucrări. În prezent, din cauza deficiențelor descoperite, compania de apă a refuzat să preia instalațiile și să le pună în funcțiune.

ADVERTISEMENT

Canalizarea precară i-a făcut pe unii oameni să plece din zonă

Situația gravă din zonă i-a făcut pe unii cetățeni să se mute în alte localități. Oamenii spun că e revoltător ca în anul 2023, când România primește fonduri de la UE pentru modernizare, să aibă de a face cu o astfel de situație.

Cunosc oameni care au refuzat să se mute aici sau să mai stea aici din cauză că nu au canalizare. A vrut un băiat să vină să facă o spălătorie ecologică nu are canalizare, instituții nu au canalizare, se poluează solul. Nu e normal, pentru că la situația noastră din ziua de astăzi trebuie să fim și noi un pic mai modernizați cu canalizare, cu apă”, se plânge un alt locanic.

ADVERTISEMENT

Aurel Marinescu, viceprimarul din Hulubești, spune că administrația locală a făcut o adresă oficială constructorului. Acesta din urmă a promis că vine să remedieze lucrarea la canalizare, însă nu s-a ținut de cuvânt. Firma a fost dată în judecată.

La fel de grav este faptul că stația de epurare instalată, rămasă și ea nefolosită, se degradează pe zi ce trace. De pe pereți a început să cadă tencuiala. Între timp, întreaga lucrare a ieșit din termenul de garanție.

ADVERTISEMENT