Life

Ce s-a descoperit în ochiul unei femei. Cazul rar care i-a îngrozit până și pe medici

Ce s-a descoperit în ochiul unei femei? Cazul este unul atât de rar încât medicii au fost îngroziți când și-au dat seama ce se întâmplă.
13.04.2024 | 09:27
Ce sa descoperit in ochiul unei femei Cazul rar care ia ingrozit pana si pe medici
Ce s-a descoperit în ochiul unei femei. Sursă foto: Pinterest, X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce s-a descoperit în ochiul unei femei? Un caz controversat i-a îngrozit până și pe medicii americani. O tânără care prezenta o masă notabilă în colțul ochiului a fost la control, iar ce a urmat a întrecut orice fel de așteptare.

Ce s-a descoperit în ochiul unei femei

Anumite cazuri sunt atât de rare încât și medicii sunt îngroziți când dau de ele. Așa s-a întâmplat și de această dată, când ceva bizar a fost descoperit în ochiul unei femei. Despre ce este vorba?

ADVERTISEMENT

O tânără de 28 de ani, din Basankusu, Congo, a mers la medic. Aceasta nu avea simptome, însă în colțul ochiului exista o masă notabilă. În momentul examinării, medicii au fost șocați.

Aceștia au constatat că masa de țesut se putea mișca. Mai departe, aceștia au îndepărtat-o chirurgical. Se pare că era vorba despre o larvă palidă. Cum s-a ajuns într-o astfel de situație și ce s-a descoperit, de fapt, în ochiul unei femei?

ADVERTISEMENT

Conform medicilor, este vorba despre un caz rar de pentastomioză oculară. Această infecție este cauzată de un parazit care își depune ouăle în șerpi. Tocmai din acest motiv, specialiștii au rămas șocați când și-au dat seama despre ce este vorba, arată Live Science.

Care ar putea fi cauza acestei infecții? Medicii spun că în realitate, carnea de crocodil contaminată ar putea fi o sursă potențială. Interesant este însă modul în care larva respectivă s-a dezvoltat.

ADVERTISEMENT

Cazul rar care i-a îngrozit până și pe medici

În ochiul acestei femei s-a descoperit un parazit de aproape 10 milimetri. Vorbim, deci, despre o larvă totuși destul de dezvoltată. Toate aceste detalii au fost evidențiate după ce larva a fost trimisă la analize suplimentare.

Menționăm faptul că deși în România astfel de specii nu sunt cunoscute, în Africa, ele provoacă numeroase infecții. De altfel, de-a lungul timpului au fost raportate și alte tipuri de pentastomide care au infectat oameni în alte regiuni ale lumii.

ADVERTISEMENT

Cum poate fi luată bacteria? Specialiștii spun că un consum de alimente ori de apă contaminate cu ouăle bacteriei sunt suficiente. De asemenea, contactul cu șerpii infectați poate fi și el o cauză.

„Cu toate acestea, ea era obișnuită să mănânce carne de crocodil. (…). Nu a fost raportat niciun caz de infecție oculară Armillifer la persoane care mănâncă carne de crocodil, dar crocodilii pot fi infectați de pentastomide”, au spus medicii în raport.

ADVERTISEMENT