Life

Motivul pentru care mai multe mame au tăiat limbile bebelușilor. Medicii au fost îngroziți: Tăiați într-un ritm alarmant”

Procedura care i-a îngrozit pe medicii din întreaga lume. Adevăratul motiv pentru care mămicile își supun bebelușii intervenției de tăiere a limbii
19.12.2023 | 18:26
Motivul pentru care mai multe mame au taiat limbile bebelusilor Medicii au fost ingroziti Taiati intrun ritm alarmant
Adevăratul motiv pentru care mămicile au început să taie limbile bebelușilor Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Istoria se repetă și nu doar în materie de modă, așa cum ne-am obișnuit, deja. Unul dintre cele mai periculoase procedee a revenit în atenția zilelor noastre, iar asta după ce mai multe mămici au început să apeleze la el.

De ce aleg mamele să taie limbile bebelușului

În Statele Unite ale Americii, mai multe mămici au început să îngrozească medicii. Femeile care au devenit mame nu de multă vreme au început să apeleze la un obicei străvechi.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la celebra publicație New York Times au demarat o anchetă, iar rezultatele sunt îngrijorătoare. Din ce în ce mai multe mămici apelează la o procedură folosită în urmă cu câteva secole, iar victimele sunt copiii lor.

Mai exact, femeile cer ca cei mici să fie supuși procedurii de ”tăiere a limbii”. Deși poate părea ciudat, se pare că asta ușurează alăptarea foarte mult. Acest procedeu a fost mereu cunoscut, doar că, acum, a luat amploare mai mult ca niciodată.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui studiu publicat de New York Times, numărul cererilor a crescut cu 800% în Statele Unite ale Americii. Aceste date au fost furnizate de către spitale și unități medicale. În realitate, se crede că numărul lor real este mult mai mare.

Ce complicații pot apărea în urma acestor intervenții

În peste 25 de state din America, specialiștii în otorinolaringologie abia mai fac față cererilor. În fiecare zi, primesc zeci de solicitări de la mămici care vor să își supună copilul la o astfel de procedură.

ADVERTISEMENT

Procedura de tăiere a limbii vine la pachet cu avantaje și cu dezavantaje. Jurnaliștii de la publicația menționată au relatat cazul unei mămici care a reușit să scape de problemele legate de alăptarea copilului cu ajutorul acestei proceduri.

Femeia a apelat la un specialist în lactație care a descoperit imediat problema. Se pare că bebelușul ei avea limba legată de partea de jos a gurii. Pentru a putea să se hrănească corespunzător, a fost nevoie de o intervenție cu laser, în cabinetul dentistului.

ADVERTISEMENT

Însă, în timp, s-a dovedit că soluția rapidă de moment nu a fost deloc cea mai bună. Copilul a refuzat să mai mănânce și a ajuns într-un stadiu critic de deshidratare. Din această cauză, mai târziu, a fost nevoie de supunerea lui la o nouă intervenție.

După ce și-a văzut copilul hrănit printr-un tub, mama acestuia a regretat cumplit alegerea făcută. Femeia își reproșează și acum că a plătit pentru a-l face pe micuț să sufere.

ADVERTISEMENT