News

Ce s-a întâmplat cu fetița de 10 ani căreia i s-a refuzat un transplant de ficat, din cauza duhovnicului. Medicii au făcut anunțul

O fetiță de 10 ani, aflată într-o stare gravă, a fost operată de urgență, la trei săptămâni după ce familia unui tânăr în moarte cerebrală a refuzat să-i doneze organele.
08.10.2023 | 16:08
Ce sa intamplat cu fetita de 10 ani careia i sa refuzat un transplant de ficat din cauza duhovnicului Medicii au facut anuntul
Fetița de 10 ani avea nevoie urgentă de un transplant de ficat / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O fetiță de 10 ani, internată la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” ar fi trebuit să fie supusă unei intervenții chirurgicale încă de la mijlocul lunii septembrie, atunci când a fost identificat un posibil donator.

Părinții donatorului s-au răzgândit, după o discuție cu preotul duhovnic

Pacientul avea 14 ani, era din Suceava și intrase în moarte cerebrală. Tatăl băiatului a fost de acord ca organele să-i fie prelevate, după ce medicii i-au explicat că ar putea salva cel puțin trei vieți.

ADVERTISEMENT

Totuși, familia băiatului s-a răzgândit, după o discuție cu preotul duhovnic, și a interzis că fiului lor să-i mai fie prelevate organele interne.

Între timp, starea fetiței de 10 ani de la ”Grigore Alexandrescu” s-a agravat. Din fericire pentru ea, în cursul zilei de sâmbătă a fost găsit un alt donator, o tânără de 23 de ani, care a intrat în moarte cerebrală, din cauza unui hematom intracerebral.

ADVERTISEMENT

S-a găsit o altă donatoare pentru fetița de 10 ani

O parte din ficatul pacientei a ajuns la fetița de 10 ani, la capătul unei intervenții chirurgicale care s-a desfășurat la București.

“A fost o prelevare în cursul zilei de ieri dimineaţă, o donatoare de 23 de ani, de la care s-au prelevat ficatul, rinichii şi corneea, restul organelor nu erau eligibile pentru prelevare.

ADVERTISEMENT

Rinichii au rămas la Iaşi, dar ficatul a fost preluat la Bucureşti, pentru a se face spleet, un lob urmând să meargă la copilul la care se mai încercase transplant anterior de la donatorul de la Suceava, la care familia s-a răzgândit”, a declarat Dr Raluca Neagu, pentru Observator.

Și familia donatoarei refuzase transplantul

Și familia donatoarei a refuzat, inițial transplantul, însă după câteva zile a revenit asupra deciziei. Medicii spun că începuseră să caute un alt donator, când au primit un telefon de la părinții tinerei, care și-au dat acordul pentru prelevarea organelor.

ADVERTISEMENT

Moartea tinerei este considerată suspectă, fiind de competența specialiștilor de medicină legală să afle cauzele care au dus la decesul fetei. Ea a fost adusă la spital cu hematom intracerebral, într-o stare extrem de gravă, și nu a mai putut fi salvată de medici.

ADVERTISEMENT
Tags: