News

Bărbatul din Arad împușcat de un soț gelos, în moarte cerebrală. Organele sale vor salva viețile altor pacienți

Final tragic pentru bărbatul înjunghiat și împușcat într-o parcare din Arad de către un soț gelos. Acesta a murit, iar organele sale vor fi donate.
26.09.2023 | 19:29
Barbatul din Arad impuscat de un sot gelos in moarte cerebrala Organele sale vor salva vietile altor pacienti
Bărbatul înjunghiat și împușcat într-o parcare din Arad a murit. Sursa foto: aradon.ro
ADVERTISEMENT

Bărbatul de 55 de ani din Arad, împușcat și înjunghiat de un soț gelos, într-o parcare, a intrat în moarte cerebrală. Familia a decis ca organele sale să fie donate pentru a salva viețile altor pacienți aflați la nevoie.

Bărbatul înjunghiat și împușcat într-o parcare din Arad a murit

Joia trecută, un atac sângeros a avut loc într-o parcare din Arad. Pe fondul geloziei, un individ l-a împuşcat şi l-a înjunghiat pe amantul soţiei sale, iar pe femeie a bătut-o cu cruzime. La scurt timp după incident, agresorul a fost prins de polițiști.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a declarat, vineri, că atacatorul are 50 de ani şi şi-a recunoscut faptele în timpul audierii. Anchetatorii au explicat cum s-a produs incidentul.

Atacatorul a urmărit-o pe partenera sa, cu care avea o relație de 25 de ani. În momentul în care a văzut-o cu un alt bărbat în parcarea unui supermarket, i-a atacat pe amândoi. Bărbatul care îi însoţea soția a fost împușcat în cap, iar apoi înjunghiat în gât cu o şurubelniţă. Femeia a fost bătută și călcată cu picioarele pe cap.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, bărbatul împușcat şi înjunghiat a fost internat la Terapie Intensivă în stare gravă. Din păcate, medicii nu au reuşit să-i extragă proiectilul. Acesta s-a aflat în comă de gradul 4. În noaptea de luni spre marți a fost declarat în moarte cerebrală.

Organele victimei vor salva alte vieți

Tot noaptea trecută, după acceptul familiei, i-au fost prelevate organele de către echipe formate din medici din Arad, București, Cluj şi Timișoara. După o operaţie de 5 ore, au fost prelevate ficatul şi rinichii.

ADVERTISEMENT

Rinichii au fost transportați la Institutul de Transplant din Cluj-Napoca. Aici, după mai multe teste de compatibilitate, au fost selectați doi pacienți care au primit câte un organ.

Ficatul victimei a ajuns în Capitală, la Institutul Fundeni. ”Ficatul s-a transplantat unei paciente de 45 de ani, cu colangită sclerozantă primitivă. Operația s-a încheiat cu succes.

ADVERTISEMENT

Am vrea să mulțumim familiei care a fost de acord cu donarea de organe și că a înțeles că acest gest altruist salvează vieți”, a spus Guenadiy Vatachki, directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant, citat de Știrile ProTV.

ADVERTISEMENT