Life

Țeapa luată de un turist la un restaurant din Grecia. A avut de achitat o notă de plată uriașă: “Ne-a tot îndemnat să comandăm ceva”

Țeapa luată de un turist la un restaurant din Grecia. Nota de plată pe care a avut-o de achitat a fost uriașă. Cum s-a întâmplat totul.
05.07.2023 | 08:03
Teapa luata de un turist la un restaurant din Grecia A avut de achitat o nota de plata uriasa Nea tot indemnat sa comandam ceva
Ce a pățit un turist la un restaurant din Grecia. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un turist a povestit despre țeapa luată la un restaurant din Grecia, de pe insula Mykonos. Acesta a luat prânzul alături de familie, însă suma de pe nota de plată a fost ireală.

Țeapa pe care a luat-o un turist la un restaurant din Grecia. Cum a plătit o sumă uriașă

Mulți turiști din toată lumea aleg Grecia ca destinație de vacanță, însă nu toți au parte doar de experiențe plăcute. În mediul online sunt tot mai mulți care au parte de escrocheriile hotelierilor.

ADVERTISEMENT

Un utilizator a povestit despre experiența neplăcută pe care a avut-o la un hotel din Mykonos. Acesta a scris despre escrocheriile privind prețurile unui local de pe renumita insulă. Turistul a mers în vacanță alături de soția sa și de cei doi copii.

Cei patru au mers la restaurant pentru a lua prânzul, însă nota de plată de la final a fost mult mai mare decât se așteptau. Totul a început cu o propunere pe care le-a făcut-o chelnerul localului.

ADVERTISEMENT

“Un chelner insistent a spus că ‘dacă vreți să cumpărați două băuturi, puteți folosi șezlongurile din fața restaurantului’. Ne-am gândit că nu este o ofertă rea și am acceptat-o”, a povestit turistul pe Reddit.

La un moment dat, chelnerul a început să fie foarte insistent și le-a tot sugerat să comande ceva. Astfel, turistul a comandat o bere, iar soția lui un cocktail, însă le-a luat și copiilor câte un milkshake, simțindu-se constrâns de angajatul restaurantului. “Pe măsură ce ne-am instalat, ne-a tot îndemnat să comandăm ceva”, a mai scris acesta.

ADVERTISEMENT

Chelnerul a fost întrebat de prețuri, însă nu a spus suma exactă pe care o au de plătit. În schimb, acesta a dat din umeri și nu le-a adus clienților un meniu pentru băuturi, asigurându-i că prețurile sunt mici.

După o oră, turiștii au comandat calamari, care aveau prețul de 19 euro în meniu, cu salată și pâine incluse. Cu toate acestea, nota de plată l-a lăsat fără cuvinte pe bărbatul care și-a relatat experiența.

ADVERTISEMENT

Bărbatul s-a plâns de suma trecută pe nota de plată

Calamarii costau 148 de euro, iar milkshare-urile, salata și pâinea au costat 76 d6 de euro, 28 de euro, respectiv 14,50 euro. Suma totală pe care au avut-o de plătit a fost 360,80 euro.

Turistul s-a plâns la restaurant de nota de plată, însă a fost tratat apoi cu ostilitate de chelner și de casieriță. Aceasta din urmă chiar ar fi rupt secțiunea de sus a chitanței, unde se regăseau detaliile tranzacției, numele restaurantului, adresa și data.

“Chiar mi-au cerut semnătura și au încasat efectiv 360 de euro pe card”, a mai scris turistul în postarea sa, iar ceilalți utilizatori au lăsat numeroase comentarii. Se pare că mulți au trecut prin experiențe similare.

Un utilizator l-a îndemnat pe turist să meargă la poliție, iar altul a mers recent în același loc, cunoscut pentru astfel de escrocherii din partea angajaților.

“Am fost în Mykonos acum două săptămâni. Ghidul nostru turistic ne-a avertizat despre acest loc. El și colegii lui boicotează acest loc pentru că oamenii sunt înșelați atât de mult acolo. Îmi pare rău pentru ce vi s-a întâmplat”, a fost comentariul utilizatorului respectiv, notează gândul.ro.

Potrivit recenziilor de pe Google, mulți turiști au scris că restaurantul se află pe o plajă foarte frumoasă, însă prețurile pentru mâncare și băutură sunt prea mari.

ADVERTISEMENT