Life

Ce să nu faci de Sfântul Valentin. Tradiții și obiceiuri de 14 februarie

13.02.2021 | 17:34
Ce sa nu faci de Sfantul Valentin Traditii si obiceiuri de 14 februarie
ADVERTISEMENT

Sfântu Valentin, sărbătorit pe 14 februarie, vine cu o serie de obiceiuri și tradiții, iar FANATIK îți spune ce nu trebuie să faci de sărbătoarea iubirii, așteptată de sute de mii de cupluri din întreaga lume.

Deși sărbătoarea își are originile în Marea Britanie, are o mare semnificație și la noi în țară, mai ales în ultimii ani. În unele zone ale lumii, tradițiile de Sfântul Valentin datează încă din anul 1800.

ADVERTISEMENT

Îndrăgostiții își trimiteau felictări cu ocazia acestei zile, constituind un veritabil simbol al iubirii. Există și câteva lucruri care nu se fac în această zi, după cum urmeaza în rândurile următoare. Sfântul Valentin este patronul tinerilor, al iubirii și al căsătoriei.

Ce să nu faci de Sfântul Valentin. Tradiții și obiceiuri de 14 februarie

Sfântul Valentin, sărbătorit pe 14 februarie, mai poartă numele de Ziua Îndrăgostiților și vine cu mai multe tradiții și obiceiuri între persoanele îndrăgostite Este o sărbătoare a iubirii și este celebrată în diverse moduri, în funcție de fiecare zonă a globului.

ADVERTISEMENT

Încă din secolul 19, exista o tradiție prin care oamenii le trimiteau partenerilor sau persoanelor pe care le iubeau în secret niște felicitări confecționate din dantelă și satin, cu mesaje scrise de mână. Astăzi, în felicitările de Sfântul Valentin apar inimioare, cupidoni sau trandafiri roșii.

Bărbații le dăruiesc doamnelor sau domnișoarelor diverse atenții, cum ar fi un buchet de flori, ciocolată sau bijuterii. Seara, îndrăgostiții se întâlnesc pentru o cină romantică sau merg la petreceri special organizate cde Ziua Îndrăgostiților.

ADVERTISEMENT

Existp și câteva lucruri pe care nu trebuie să le faci în această zi. Încearcă să nu pierzi o mănușă, pentru că cel care o va găsi îți va fua ra inima. De asemenea, nu te cert cu partenerul, altfel relația se va sfârșit curând.

Nu trebuie să oferi un buchet de flori din drum pentru că aduce ghinion pentru tine și partenera ta. Dacă vrei să-i oferi iubitei un buchet de flori, ai grijă să nu fie 13 la număr.

ADVERTISEMENT

Alte tradiții și superstiții de Sfântul Valentin

În tradiția anglo-saxonă de Sfântul Valentin se spune că părările își aleg perechea în această zi. Prima pasăre pe care o va vedea o domnișoară îi va povesti cu cine se va căsători. Dacă vede o mierlă, fata se va căsători cu un preot, iar macaleandrul îi aduce un marinar.

Bărbatul bogat este anunțat de păsările cu pene galbene, fermierul de vrabie, iar bărbatul vesel de păsările cu pene albastre. Porumbelul aduce un bărbat iubitor în viața fetei, iar iocănitoarea o anunță că va rămâne nemăritată.

Se spune că domnișoarele care își pun sub pernă o floare de coada-șoricelului își vor vedea ursitul a doua zi. Viitorul ei soț va fi prima persoană pe care o va vedea când pleacă de acasă.

Totodată, fetele nemăritte trebuie să înconjoare biserica de 12 ori pentru a-și vis ursitul. Numele pretendenților unei fete sunt scrise pe bucăți de hârtie, care trebuie învelite în lut și puse în apă. Prima bucată de lut care iese la suprafață va fi ce cu care se va căsători fata respectivă.

ADVERTISEMENT
Tags: