Life

Ce să nu faci dimineața când te trezești. Obiceiul banal care te stresează pe loc și îți poate afecta creierul

Ce să nu mai faci, de acum încolo, când te trezești dimineața. Este un obicei nociv care îți poate afecta creierul, fără să îți dai seama.
27.02.2024 | 23:58
Ce sa nu faci dimineata cand te trezesti Obiceiul banal care te streseaza pe loc si iti poate afecta creierul
Ce să nu mai faci, de acum încolo, când te trezești dimineața. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

O odihnă corectă este esențială pentru un organism sănătos. Poate că nu multă lume știe, dar între a dormi și a te odihni există o mare diferență. Pentru a nu dăuna creierului, se recomandă un ritual de odihnă bine pus la punct, dar și renunțarea la anumite obiceiuri nocive. Mai ales la cele pe care le punem în practică dimineața, imediat după ce ne-am trezit.

Obiceiul nociv la care trebuie să renunți atunci când te trezești

Pentru foarte multe persoane, trezitul de dimineață este o adevărată corvoadă. Nimănui nu îi place să audă sunetul alarmei la primele ore. Din păcate, atunci când ne trezim, cu toții punem în practică un obicei dăunător pentru creierul nostru.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, verificarea telefonului dimineața a devenit un instinct pentru multe persoane. Specialiștii nu recomandă deloc acest lucru, mai ales la scurt timp după ce ne-am trezit.

Acest obicei este unul nociv, iar dacă se repetă mult timp, ar putea distruge creierul. Telefonul este extensia multor persoane și aproape că a dat dependență tuturor. Însă, din când în când, este recomandată o pauză.

ADVERTISEMENT

Dimineața nu este deloc bine să îți verifici telefonul imediat cum te-ai trezit. La această concluzie au ajuns mai mulți cercetători de la International Data Corporation. Telefonul poate fi cel mai mare inamic al creierului, iar efectele utilizării sale la prima oră a dimineții sunt mai puternice decât ne-am închipui.

Efectele negative ale verificării telefonului la primele ore ale dimineții

Potrivit datelor furnizate de mai multe studii, peste 80% din populație are obiceiul de a folosi telefonul dis de dimineață. Unele persoane nici nu se ridică din pat, nici nu își fac rutina de dimineață până nu se uită pe telefon.

ADVERTISEMENT

Dr. Jyoti Kapoor, un psihiatru de renume, a recunoscut că folosirea telefonului poate impacta creierul. Ba mai mult, nu este exclus ca acesta să crească nivelul de stres din organism. Psihiatrul a mai punctat și faptul că unele informații pe care le accesăm pot crea stă de anxietate de la primele ore ale dimineții.

Însă, de departe, utilizarea telefonului la primele ore ale dimineții este cea mai periculoasă pentru creier. Acesta poate bloca funcțiile cognitive și poate perturba destul de mult procesul de trezire al organismului. Din această cauză, este foarte posibil ca, pe timpul zilei, capacitatea de concentrare să fie una mai redusă.

ADVERTISEMENT

”Actualizările constante despre muncă, rețelele sociale sau știri pot contribui la o senzație imediată de presiune, stabilind un ton stresant pentru ziua respectivă”, a declarat dr. Kapoor, potrivit Health Shots, citat de dcmedical.ro.

Un alt efect nociv despre care au vorbit mulți specialiști este cel asupra ochilor. Lumina telefonului poate tensiona ochii, mai ales la primele ore ale dimineții. Atunci, ochii se adaptează natural la lumina, iar ecranul telefonului le poate provoca disconfort.

ADVERTISEMENT
Tags: