Life

Ce să nu faci niciodată când iei masa în oraș. Sunt gesturi nu tocmai frumoase

Ce să nu faci niciodată când iei masa în oraș? Aceste gesturi pot părea normale, însă în realitate nu sunt tocmai frumoase.
19.04.2024 | 17:37
Ce sa nu faci niciodata cand iei masa in oras Sunt gesturi nu tocmai frumoase
Ce să nu faci niciodată când iei masa în oraș. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Tu știi ce nu e bine să faci niciodată când iei masa în oraș? Există unele reguli nescrise pe care le poți lua în calcul. S-ar putea ca ospătarii să considere nu tocmai frumoase anumite gesturi banale.

Ce să nu faci niciodată când iei masa în oraș

Sunt persoane care adoră să ia masa în oraș. În special în weekend, poate fi o adevărată plăcere să mergem la un restaurant și să ne bucurăm de anumite bunătăți aparte. Totuși, e bine să fim atenți la cum ne comportăm.

ADVERTISEMENT

Anumite gesturi care pentru noi pot părea banale, îi pot deranja pe cei din jurul nostru. Spre exemplu, dacă ai făcut o rezervare la un restaurant, încearcă să nu ajungi mai târziu decât ora stabilită.

Există și o politică conform căreia poți fi așteptat doar 15 minute după ora stabilită. În caz contrar, riști să ajungi acolo și să nu mai ai loc. Iar asta va fi neplăcut și pentru tine, dar și pentru ospătari.

ADVERTISEMENT

Ce altceva să nu faci când ieși în oraș? Să nu strigi după chelner. Uneori poate nu ești observat, iar asta te deranjează. Există însă diferite modalități prin care poți atrage atenția, iar ridicarea tonului nu este una dintre ele.

S-ar putea ca persoana respectivă să se simtă tratată cu superioritate, ori chiar să fie deranjată. Și nici pocnirea din degete către chelner nu e recomandată. De altfel gestul este catalogat ca fiind deloc politicos.

ADVERTISEMENT

De ce să nu pui condimente în mâncare înainte să o guști

Nu pune niciodată condimente în mâncare înainte să o guști. Poate îți plac mâncărurile sărate și deja ești obișnuit să adaugi sare. Adevărul este că un preparat are în mare parte sare și piper, astfel că s-ar putea să îi strici gustul.

Ce să nu faci niciodată când ieși în oraș? Să nu vorbești cu gura plină, în special când în jurul tău sunt mulți oameni. Nu doar persoana din fața ta ar putea fi deranjată, ci și cei de la alte mese.

ADVERTISEMENT

Iar pentru doamne sau domnișoare, retușarea machiajului la masă este de asemenea un gest nepoliticos. Cel mai bine este să facem acest lucru la baie și nicidecum în fața altor persoane care fie mănâncă, fie se bucură de o băutură.

Un alt lucru considerat nepoliticos este să mănânci înaintea celorlalți. Chelnerii fac tot posibilul să aducă mâncarea în același timp, astfel că nu te pot deranja câteva minute de așteptare. Iar dacă ar fi să vorbim despre bacșiș și aici există câteva precizări.

În țările europene, e recomandat să lăsăm bacșiș 10% din totalul notei. Pe de altă parte, în SUA este vorba despre 20%. Iar unii ospătari ar putea considera nepoliticos faptul că nu au primit nimic, sau mai puțin de atât.

ADVERTISEMENT