Life

Ce să nu faci niciodată când speli hainele. Gestul banal care îți poate ruina rufele

Ce trebuie să eviți de fiecare dacă când bagi la spălat obiectele vestimentare. Cum îți poți strica definitiv lucrurile preferate.
27.01.2023 | 07:41
Ce sa nu faci niciodata cand speli hainele Gestul banal care iti poate ruina rufele
Ce trebuie să eviți de fiecare dacă când bagi la spălat obiectele vestimentare. Cum îți poți strica definitiv lucrurile. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce să nu faci niciodată când speli hainele. Gestul banal care îți poate ruina rufele și în plus, poate duce la stricarea mașinii de spălat mult mai repede. Descoperă în cele ce urmează care sunt greșelile pe care e bine să le eviți.

Ce trebuie să eviți de fiecare dacă când bagi la spălat obiectele vestimentare. Cum îți poți strica definitiv lucrurile

Una dintre cele mai mari erori pe care le facem atunci când ne apucăm de spălat hainele murdare este să umplem cuva mașinii de spălat până la refuz. Supraîncărcarea nu ajută deloc, ci dimpotrivă rufele nu se vor spăla deloc bine.

ADVERTISEMENT

E foarte important să consultăm instrucțiunile aparatului pentru a vedea care este cantitatea maximă. Ideal ar fi ca între rufe și plafonul cuvei să rămână un spațiu liber de aproximativ 10 cm.

La polul opus, nu e bine să lăsam nici un spațiu prea mare pentru că hainele se vor strica și consumul de energie electrică va fi la fel de mare.

ADVERTISEMENT

O altă eroare majoră contraindicată în procesul de spălare a rufelor este strâns legată de fermoare. Acestea trebuie închise, în timp ce buzunarele hainelor trebuie golite de obiectele care pot duce la stricarea mașinii.

Sortarea incorectă a hainelor duce la stricarea acestora. Cele albe trebuie spălate separat de cele colorate sau negre. Textura este, de asemenea, importantă în procesul acesta, la fel și greutatea pe care o au rufele.

ADVERTISEMENT

Greșeli de evitate în procesul de spălare a hainelor

O cantitate prea mare de detergent poate strica definitiv hainele și în plus, poate duce la avarierea mașinii de spălat. În această situație pot apărea decolorări pe rufe sau se pot alege cu dungi sau pete albe.

Excesul de balsam va împiedica, la finalul ciclului de spălare, clătirea completă a obiectelor vestimentare. Alegerea greșită a programului de spălare este o altă greșeală majoră făcută frecvent de gospodine.

ADVERTISEMENT

Conform arctic.ro, specialiștii te atrag atenția că temperatura optimă este de 30-40 grade Celsius, în timp ce lenjeria de pat poate fi spălată la 60 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT
Tags: