Life

Cea mai simplă prăjitură cu mere care nu îngrașă. Nu are lapte, făină sau unt

Aceasta este cea mai simplă rețetă de prăjitură cu mere pe care poți să o pregătești pentru familia ta. Lista de ingrediente este foarte simplă și nu îngrașă deloc.
28.02.2023 | 15:33
Cea mai simpla prajitura cu mere care nu ingrasa Nu are lapte faina sau unt
Cea mai simplă prăjitură cu mere. foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este cea mai simplă prăjitură cu mere. Aceasta nu îngrașă și nu are nici lapte, făină sau unt. Iată cum se face, de fapt.

Cea mai simplă prăjitură cu mere. Nu îngrașă deloc

Vestea bună este că această prăjitură este simplu de făcut și o felie are doar 140 de calorii, așa că nu trebuie să-ți faci griji pentru siluetă atunci când o mănânci.

ADVERTISEMENT

Timpul de preparare este foarte scurt și o să-ți ia doar 10 minute să pregătești această prăjitură și îți pot ieși circa 6 porții, fiecare de 140 de calorii. Iată și lista de ingrediente:

150 grame de mălai,

6 gălbenușuri,

2 mere,

1 linguriță de îndulcitor cu stevia,

ulei pentru tava de copt.

Începem această rețetă de prăjitură prin a sparge gălbenușurile într-un castron și să adăugăm peste ele îndulcitorul cu ștevie, pentru că această rețetă este una foarte sănătoasă și nu folosim nici zahăr.

ADVERTISEMENT

Batem ouăle foarte bine cu un tel și când acestea s-au încorporat cu ștevia putem să introducem mălaiul cernut în două etape. Pune niște mălai amestecă și pune și restul de mălai ulterior. Când l-am adăugat pe tot putem să frământăm aluatul cu mâinile.

Secretul rețetei de prăjitură cu mere

Secretul rețetei este ca aluatul să fie unul moale, dar sfărâmicios, nu unul prea lichid. Ulterior, ne ocupăm și de pregătirea tavei de copt și o ungem cu ulei și o tapetăm cu niște hârtie pentru copt.

ADVERTISEMENT

Punem doar jumătate din această compoziție pentru prăjitură în tavă și îl nivelăm. Apoi este momentul să spălăm merele, să le curățăm de coajă și să le dăm prin răzătoare și ulterior să le punem peste jumătate de aluat din tavă.

Abia apoi putem să punem și restul de aluat și să acoperim merele foarte bine. După ce am încălzit cuptorul la o temperatură destul de ridicată, putem să dăm prăjitura cu mere la gătit pentru circa 40 de minute, la 180 de grade.

ADVERTISEMENT

La final, după ce scoți prăjitura din cuptor și o lași câteva minute să se răcească, poți să pot să o secționezi și să te bucuri de o felie generoasă.

Desigur, poți să adaugi peste aceasta niște scorțișoară și dacă nu ții așa de mult la greutate, poți să o mănânci chiar și cu înghețată.

ADVERTISEMENT