Life

Ce să pui când faci amandina de casă pentru a avea un gust deosebit, ca la cofetărie. Trucul pe care marii cofetari îl folosesc

Ce să pui când faci amandina de casă pentru a avea un gust deosebit. Acesta este un truc folosit de marii bucătari ai lumii.
01.11.2023 | 18:25
Ce sa pui cand faci amandina de casa pentru a avea un gust deosebit ca la cofetarie Trucul pe care marii cofetari il folosesc
Ce să pui când faci amandina de casă pentru a avea un gust deosebit. Foto: Youtube
ADVERTISEMENT

Ce să pui când faci amandina de casă pentru a avea un gust deosebit, ca la cofetărie. Cum să faci rețeta pas cu pas.

Ce să pui când faci amandina de casă pentru a avea un gust deosebit

Poți să faci foarte ușor o amandina de casă. Ai nevoie de câteva ingrediente de bună calitate și de timpul necesar pentru o prăjitură. În rest, lucrurile sunt simple.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie de următoarele ingrediente pentru a face amandina:

1 plic praf de copt
2 linguri cacao

6 linguri zahăr
6 ouă

300 g ciocolata amăruie
300 ml frișcă lichidă

6 linguri faină
2 linguri ulei

Ingrediente pentru siropul cu care vom înmuia prăjitura: 200 ml apa, 5 linguri zahar, esența de rom.

De asemenea, pentru glazura prăjiturii îți mai trebuie 300 g zahar, 150 ml apa, 2 linguri miere, 2 linguri cacao.

ADVERTISEMENT

Cum se face rețeta, pas cu pas

Începem rețeta de prăjitură prin a separa ouăle și mixăm gălbenușurile cu zahărul, uleiul şi apa. Adăugăm ulterior și făina, cu praful de copt și cacao.

Este necesar să batem albușurile separat într-un alt bol și apoi le încorporăm și pe ele în compoziția cealaltă.

ADVERTISEMENT

Blatul este gata după acest pas și putem turna compoziția într-o tavă tapetată prealabil în hârtie de copt.

Crema se prepară punând un vas deasupra unei oale încălzite bine, cu apa. Topim cicocolata la bain marie și punem și frișca lichidă. Este foarte important ca focul să fie unul mic.

ADVERTISEMENT

Pentru glazura de ciocolată a prăjiturii, punem apă și zahpr într-o cratiță. Punem cacao în ea și niște miere și o luăm de pe foc.

Când blatul s-a răcit, punem sirop în el, cu apă, zahăr și esență de rom. Însiropăm fiecare parte a blatului. Punem cremă peste prima jumătate de blat, la fel procedăm și cu a doua.

Tăiem prăjiturile în mărimi potrivite, în pătrățele ca la cofetărie și o glazurăm pe fiecare în parte. Poftă bună!

ADVERTISEMENT