Life

Rețetă de prăjitură pufoasă ca un nor. Se face doar cu ingrediente ieftine, pe care toată lumea le are în casă

Cea mai simplă rețetă de prăjitură. Are nevoie de doar câteva ingrediente și este delicioasă. Vei simți cum se topește în gură.
04.02.2023 | 18:37
Reteta de prajitura pufoasa ca un nor Se face doar cu ingrediente ieftine pe care toata lumea le are in casa
Rețetă ușoară de prăjitură pufoasă. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să faci o prăjitură, dar nu îți dorești să mergi la cumpărături, poți urma această rețetă. Sigur găsești toate ingredientele la tine acasă.

Prăjitura care se topește în gură când o mănânci. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente

În cazul în care ai poftă de ceva dulce și vrei o alternativă sănătoasă, dar care să nu te coste prea mult, această rețetă de prăjitură este ideală pentru tine.

ADVERTISEMENT

Este pufoasă ca un nor, se topește în gură atunci când o mănânci și se obține doar din câteva ingrediente, pe care le ai deja în casă. În plus, este ideală și pentru copii, deoarece este sănătoasă și poate fi servită oricând cu un pahar de  lapte.

Astfel, pentru a prepara prăjitura pufoasă ai nevoie de: 200 de grame de făină, 2 albușuri, 150 ml apă, 150 de grame de zahăr și 100 ml ulei de floarea soarelui.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vor mai fi necesare: un praf de sare, o lămâie, 1 plic de praf de copt și zahăr pudră după gust.

Cum să pregătești prăjitura pufoasă, pas cu pas

Procedeul de preparare a-l prăjituri este la fel de simplu și rapid. Pentru început, bate bine albușurile cu un praf de sare.

ADVERTISEMENT

Apoi, într-un vas separat, pune apa, uleiul, sucul de lămâie și mixează-le foarte bine, până când se omogenizează complet.

Adaugă apoi făina- cernută în prealabil- și praful de copt și amestecă. După se completează cu coajă rasă de lămâie și se amestecă până când se obține un  aluat.

ADVERTISEMENT

Pasul de final se numără și printre cele mai importante. Pune, la final, albușurile bătute spumă și încorporează-le ușor, cu ajutorul unei spatule, de jos în sus, pentru a nu se „tăia” amestecul.

Aluatul astfel obținut, toarnă-l într-o tavă rotundă, cu pereți înalți. Prăjitura se coace timp de 35-40 de minute, în cuptorul încălzit la 180 de grade.

După ce s-a răcit puțin, nu mai trebuie decât să o pudrezi cu zahăr și este gata de servit.

ADVERTISEMENT
Tags: