Life

Cel mai ieftin și rapid desert pe care îl poți face acasă. E delicios, iar ingredientele costă doar câțiva lei

Cum să faci acasă un desert foarte ieftin și delicios. Ai nevoie de doar câteva ingrediente care se găsesc în orice bucătărie.
30.10.2023 | 14:57
Cel mai ieftin si rapid desert pe care il poti face acasa E delicios iar ingredientele costa doar cativa lei
Rețetă desert ieftin și delicios. AI nevoie de câteva ingrediente. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Dacă ți-e poftă de ceva dulce, dar nu vrei să mergi la magazin și nici să petreci prea mult timp în bucătărie, poți încerca următoarea rețetă pentru un desert ieftin și delicios. Ai nevoie de numai câteva ingrediente.

Rețetă desert ieftin, simplu și rapid

Atunci când ți-e poftă de „ceva dulce”, dar nu știi ce anume sau pur și simplu ți-ai dori ceva făcut în casă, poți încerca următoarea rețetă. Este un desert ieftin, delicios și foarte ușor de făcut.

ADVERTISEMENT

Nu ai nevoie de foartă multă îndemânare pentru a-l pregăti, iar îngredientele necesare se găsesc în orice bucătărie. Astfel că va fi gata rapid și numai bun de servit singur sau în compania celorlalți.

Prin urmare, ingredientele necesare sunt: 2 morcorvi rași, 2 ouă, 1 cană de zahăr, 1 cană de ulei vegetal, 2 căni de făină de grâu, 1 linguriță de praf de copt, 1 linguriță de scorțițoară, 1/2 linguriță de sare.

ADVERTISEMENT

Opțional, mai poate fi adăugată esesență de vanilie și nuci sau migdale mărunținte. Însă, acest desert ieftin va fi gustos și fără acestea. Cât despre pașii de preparare, aceștia sunt foarte simpli.

Metoda de preparare pas cu pas

Într-un bol suficient de încăpător se amestecă ouăle cu zahărul până când compoziția obținută este omogenă. Apoi se adaugă uleiul și esența de vanilie și se amestecă foarte bine.

ADVERTISEMENT

Într-un vas separat se pun făina, praful de copt, scorțișoara și sarea. Amestecul de ingrediente uscate se pune peste cele umede, treptat, până când se încorporează. După aceea se adaugă și morcovii.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Tapetează o formă de chec cu unt și făină, toarnă compoziția în tavă și nivelează cu o spatulă. Poți sa presari acum și nuci sau migadale mărunțite.

ADVERTISEMENT

Desertul ieftin, care este un chec cu morcovi, se coace 40-45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Când este gata, se lasă 10-15 minute la răcit, apoi este gata de servit.

ADVERTISEMENT