Life

Ce să pui când faci șnițele ca să iasă crocante și gustoase. Ingredientul secret al gospodinelor pricepute

Ingredientul secret pe care trebuie să-l folosești dacă vrei să faci șnițele de pui. Vei obține o crustă crocantă și un preparat delicios.
08.03.2024 | 23:00
Ce sa pui cand faci snitele ca sa iasa crocante si gustoase Ingredientul secret al gospodinelor pricepute
Cum să faci șnițele perfecte. Acesta este ingredientul secret. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Gospodinele iscusite știu care este ingredientul secret pe care îl poți folosi pentru a face șnițele crocante și delicioase, iar acum l-au dezvăluit. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să obții un preparat gustos.

Ce să pui în șnițele ca să iasă crocante și delicioase

Șnițelele se numără printre preparatele cele mai iubite de români și nu numai, însă doar adevărații bucătari și gospodinele iscusite știu cum trebuie să le pregătească ca la carte, pentru a fi delicioase.

ADVERTISEMENT

Sunt ideale alături de o salată de vară sau de o porție de cartofi prăjiți, însă cu adevărat gustoase sunt cele care o crustă crocantă, aurie. Iar dacă te numeri printre cei care caută rețeta perfectă de șnițele, ai tras lozul câștigător.

Află că pentru a obține un preparat crocant la exterior și suculent la interior trebuie să înlocuiești făina cu un alt ingredient. Specialiștii spun că este necesar să adaptezi rețeta clasică pe care toată lumea o folosește.

ADVERTISEMENT

Aceasta presupune o combinație de făină, ou, pesmet prin carnea este trecută și apoi pusă la prăjit. Rezultatul este unul destul de satisfăcător, dar se poate mult mai bine de atât.

Care este ingredientul secret

Astfel că, pentru a face șnițele delicioase tot ce trebuie să faci este să scoți făina și să folosești, în schimb, griș de grâu. Iar dacă nici așa nu ești mulțumită de crusta crocantă, poți utiliza chiar fulgi de porumb mărunțiți.

ADVERTISEMENT

Ingredientele de care ai nevoie pentru a obține o porție delicioasă de șnițele sunt: 1 kg de piept de pui dezosat, sare, piper, ulei de prăjit, 3 ouă medii, 150 gr de făină și 150 gr de griș din făină de grâu.

Pieptul de pui se porționează în felii subțiri, care mai apoi se bat cu un ciocan special. Ai mare grijă, pentru că nu trebuie să strivești carnea și nici să o subțiezi prea tare, ci doar să o aplatizezi.

ADVERTISEMENT

Într-un bol, amestecă ouăle, sarea și piperul. După ce le-ai bătut foarte bine, poți pune și o lingură de făină pentru a adăuga textură. Într-o altă farfurie, pune grișul de grâu, apoi urmează procesul clasic de gătire al șnițelelor.

ADVERTISEMENT