Life

Ce să pui în aluatul de clătite ca să aibă gustul perfect din copilărie. Nici nu o să se mai lipească de tigaie

Ingredientul secret pe care-l pun unele gospodine în clătite, ca să nu se mai lipească de tigaie și să aibă gustul din copilărie.
28.10.2023 | 17:58
Ce sa pui in aluatul de clatite ca sa aiba gustul perfect din copilarie Nici nu o sa se mai lipeasca de tigaie
Cum să prepari cele mai bune clătite. Sursa foto: Teo's Kitchen
ADVERTISEMENT

Clătitele au fost dintotdeauna un deliciu. Nimeni nu ar putea refuza un așa desert, mai ales că aduce aminte de copilărie, este sățios, dulce și pufos. De altfel, cei mici adoră acest preparat, iar dacă îți dorești să-i surprinzi din nou, iată o rețetă extrem de savuroasă.

Clătite cu gust de copilărie. Ce să pui în aluat ca să nu se mai lipească de tigaie

Multe gospodine întâmpină o dificultate atunci când prepară clătite, lipirea aluatului de tigaie. Însă, asta se întâmplă din cauză că nu cunosc un secret la care apelează mulți bucătari. Ei completează aluatul cu un ingredient foarte popular.

ADVERTISEMENT

Clătitele, de altfel, se fac în mai multe moduri. De-a lungul timpului, au apărut tot felul de rețete, de forme ale lor, de combinații. Dacă în urmă cu secole clătita era umplută cu brânză, cu dulceață sau cu miere de albine și nuci, căci vremurile bunicilor noastre erau mai precare, astăzi lucrurile stau total diferit.

Clătitele americane, clătitele cu Nutella și banane, cu ciocolată, cu bere, sau cu unt de arahide sunt la mare căutare acum. De altfel, clătitele sunt și mai savuroase sub formă de tort. Oricând poți face unul din clătite dacă vrei să surprinzi pe cineva drag.

ADVERTISEMENT

Grișul împiedică aluatul de clătite să se mai lipească de tigaie

Iată o rețetă prin care vei vedea că nu se vor mai lipi clătitele de tigaie. Dacă până acum nu obișnuiai să pui în aluat griș, din acest moment respectă acest detaliu. În totalitate, ai nevoie de: 400 grame de făină, 4 ouă, 600 grame de iaurt, 300 ml de apă minerală , 50 de grame de zahăr, 40 de grame de unt, o linguriță de sare, o linguriță de griș, esență de vanilie și puțin ulei.

Modul de preparare

Începem prin a cerne făina. Cu ajutorul unei site trebuie să faci acest lucru, pentru a dispărea impuritățile. Dacă nu vei cerne făina, riști să crănțăni atunci când vei gusta din clătite. Asta din cauză că în făină pot exista o mulțime de impurități.

ADVERTISEMENT

După ce ai cernut făina, adaugă untul topit, amestecă totul bine, apoi completează cu sare, zahăr, apă minerală și iaurt. Amestecă totul până când textura se va omogeniza, va deveni similară cu cea de smântână. Următorul pas este să adaugi grișul și puțină esență de rom sau de vanilie.

Opțional, poți răzui deasupra compoziției și coajă de portocală sau de lămâie. Odată pus la punct aluatul, se pune o tigaie pe foc, ideal ar fi una specială de clătite și se lasă câteva secunde la încins. Apoi se pune o picătură de ulei, se mișcă tigaia într-o parte și în alta și se toarnă din aluat.

ADVERTISEMENT

Din aluat se va lua cu polonicul și se va pune mai întâi pe mijlocul tigăii. Se fac din nou mișcări ale acesteia dintr-o parte în alta, în așa fel încât aluatul să se întindă în formă rotundă. Verificați dacă prima parte a aluatului este gata, apoi îl întoarceți și nu lăsați mai mult de 1 minut. La final, clătitele se pot servi cu dulceață, ciocolată, miere de albine sau brânză de vaci. Poftă bună!

ADVERTISEMENT
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama...
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Concediul pentru creșterea copilului. Schimbări la întoarcerea în câmpul muncii
Concediul pentru creșterea copilului. Schimbări la întoarcerea în câmpul muncii
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie